2014-09-14 21:03:41
Φωτογραφία για Συναγερμός στις αγορές για ενδεχόμενη νίκη του Ναι στην ανεξαρτησία της Σκωτίας...
Η αξία της λίρας θα μπορούσε να γκρεμιστεί κατά 15% σε περίπτωση που βγει το «Ναι»

Η  ΤΡΆΠΕΖΑ της Ιαπωνίας Nomura συμβουλεύει τους επενδυτές να προετοιμαστούν για  κατάρρευση της στερλίνας

Πανικός  έφερε πτώση στη λίρα σε χαμηλό 10 μηνών έναντι του δολαρίου την περασμένη βδομάδα

Οι μετοχές μεγάλων επιχειρήσεων της Σκωτίας υποχώρησαν  επίσης εν μέσω ενός κύματος για 'Ναι'

Οι διεθνείς επενδυτές έχουν προειδοποιηθεί να τραβήξουν τα μετρητά τους από τη Βρετανία για να προστατεύσουν τον εαυτό τους από τις «κατακλυσμιαίες» επιπτώσεις της σκωτσέζικης ανεξαρτησίας.

Η μεγαλύτερη ΤΡΆΠΕΖΑ της Ιαπωνίας, Nomura, προειδοποίησε ότι η στερλίνα θα μπορούσε να βυθίστεί κατά 15 τοις εκατό σε περίπτωση που βγει το «Ναι» - εν μέσω προειδοποιήσεων και απειλών για τις  οικονομίες και τις συντάξεις των απλών οικογενειών.

Ο David Cameron παρακάλεσε τους επικεφαλής των επιχειρήσεων να προειδοποιούν δημοσίως ενάντια στην Σκοτσέζικη ανεξαρτησία.

H κατάσταση θα ήταν ακόμη χειρότερη εάν h Σκωτία αρνηθεί  να αναλάβει το μερίδιο του χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ο Alex Salmond έχει απειλήσει.

Οι αναλυτές λένε : «Η στερλίνα θα μπορούσε να αποδυναμωθεί  πολύ, αν και το πόσο θα πέσει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αν η Σκωτία προσπαθήσει να κρατήσει όλο το πετρέλαιο και αρνείται να αναλάβει το μερίδιο της από το δημόσιο χρέος, θα μπορούσε να υπάρχει μια πτώση στο Ηνωμένο Βασίλειο περιουσιακών στοιχείων ».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ