2014-09-15 06:10:15
Φωτογραφία για Φαντασμαγορική Αρμάτα στις Σπέτσες...Βεγγαλικά έκαναν τη νύχτα μέρα σε ένα μοναδικό θέαμα! [video]
Μια μεγαλειώδης γιορτή, πλούσια σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις πλημύρισε από κόσμο, λάμψη και ζωντάνια το ηρωικό και κοσμοπολίτικο νησί των Σπετσών. Το δημοφιλές φεστιβάλ της Αρμάτας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη του πορεία, πραγματοποιήθηκε εχθές Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων απέναντι στους Τούρκους, μια από τις σημαντικότερες της επανάστασης του 1821, που επιτεύχθηκε χάρη στην πράξη γενναιότητας του Σπετσιώτη Καπετάνιου Κοσμά Μπαρμπάτση, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή του αγώνα κατάφερε να εισέλθει στο κέντρο του τουρκικού σχηματισμού και να πυρπολήσει την τούρκικη ναυαρχίδα.

Η ηρωική αυτή πράξη οδήγησε στην υποχώρηση του τουρκικού στόλου από τον Αργολικό κόλπο. Σε ανάμνηση αυτού του ιστορικού γεγονότος, οι Σπετσιώτες έχτισαν την εκκλησία της Παναγίας της Αρμάτας, στην περιοχή του φάρου των Σπετσών.

Κάθε χρόνο από το 1931 το νησί των Σπετσών τιμά τον ηρωισμό και αναβιώνει την ιστορική μάχη με δραματοποιήσεις της νίκης και το κάψιμο της Αρμάτας.


Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που κατακλύζουν τις Σπέτσες για να δουν από κοντά το μαγευτικό θέαμα. Κάτω από το φως των αστεριών, η επιβλητική φωνή του αφηγητή μεταφέρει τους παρευρισκόμενους στο ηρωικό βράδυ του Σεπτέμβρη, που σφράγισε την ιστορία των Σπετσών. Το λιμάνι γεμίζει με ελληνικά και τούρκικα καράβια και η ναυμαχία ξεκινά.

Οι καπνοί και οι εκρήξεις γίνονται ένα με τις χαρμόσυνες σειρήνες των πλοίων που δίνουν το σύνθημα για την κορύφωση της γιορτής. Ο ενθουσιασμός του κόσμου και τα χειροκροτήματα δίνουν στην ατμόσφαιρα μια μοναδική διάσταση και δεκάδες βεγγαλικά έκανε τη νύχτα μέρα σε ένα μοναδικό θέαμα
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ