2014-09-15 09:19:46
Φωτογραφία για Ηλεία: Πιο ορεινά το καταφύγιο άγριων ζώων
Το Δασαρχείο Πύργου αποφάσισε τη μετατόπιση των ορίων του καταφυγίου άγριων ζώων στην περιοχή της Φολόης προς τον βορρά. Με την απόφαση αυτή αφαιρέθηκαν αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται πλησίον των τοπικών κοινοτήτων Αχλαδινής, Νεμούτας και Κούμανι όπως τόνισε στο patrisnews.com ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας:

«Υπήρχε πρόβλημα, είχε αυξηθεί ο πληθυσμός του αγριόχοιρου με αποτέλεσμα να προκαλούνται εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες, είχαμε πολλά παράπονα από τους κατοίκους των περιοχών που γειτνίαζε».

Επίσης σκοπός της τροποποίησης είναι να επιτευχθεί αφενός μεν η προστασία των αγροτικών καλλιεργειών και αφετέρου η προστασία της ορεινής πέρδικας που διαβιεί στο όρος Λαμπείας δηλαδή πιο ορεινά για αύξηση του πληθυσμού της που από έρευνες έχει φανεί ότι έχει μειωθεί αισθητά.

Το εμβαδόν του νέου καταφυγίου είναι 43.000 στρέμματα και τα νέα όριά του στην περιφέρεια του δασαρχείου Πύργου είναι τα εξής: Ξεκινώντας επί της οδού Λάλα 111 στο ύψος μεταξύ θέσης Κερασιάς Τ.Κ Κούμανι και της διασταύρωσης με αγροτική οδό προς Κούμανι ακολουθεί αγροτική οδό προς ποταμό Ερύμανθο έως την παλιά Νεροτριβή και εν συνεχεία ακολουθεί το ρέμα έως τον ποταμό Ερύμανθο όπου στην συνέχεια ακολουθεί ροή του ποταμού βόρεια έως το χωριό Τριπόταμα, ακολουθώντας στη συνέχεια το δρόμο προς Καλύβια, Αστρά, Χωριό Αστρά και εν συνεχεία ακολουθεί το δρόμο προς Ιερά Μονή Χρυσοπηγής τον οποίο ακολουθεί ως την Λαμπεία και κατεβαίνει νότια ακολουθώντας την επαρχιακή οδό προς Κούμανι απ’ όπου ξεκίνησε».

Ο κ
. Τζαβάρας σχολιάζοντας την απόφαση τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για μια θετικότατη εξέλιξη που σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στις ενέργειες του Δασαρχείου Πύργου και διασφαλίζει την προστασία των θηραμάτων, της πανίδας και της βιοποικιλότητας στην περιοχή.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ