2014-09-15 10:41:15
Φωτογραφία για Διεθνής διάσκεψη για το Ιράκ στο Παρίσι
Διεθνής σύσκεψη για την «ειρήνη και την ασφάλεια στο Ιράκ» πραγματοποιείται σήμερα στο Παρίσι, με την πρωτοβουλία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι 20 περίπου χωρών, καθώς και περιφερειακοί παράγοντες. Προβλέπεται η συμμετοχή 10 περίπου αραβικών χωρών, ενώ υπογραμμίζεται η απουσία του Ιράν, που το ίδιο δεν θέλησε, ενώ συγχρόνως δεν ήταν και επιθυμία του αμερικανού υπουργού εξωτερικών Τζον Κέρι, παρά τη σχετική προσπάθεια της Γαλλίας. Εκτός από τον αμερικανό υπουργό, θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Με ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία σημειώνει ότι η σύσκεψη οργανώνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ιρακινής ηγεσίας, με την οποία συζήτησε σχετικά ο γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ την περασμένη Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ προβλέπεται να δώσει συνέντευξη στο γαλλικό ραδιόφωνο πριν από την έναρξη της σύσκεψης. Η συνάντηση που πραγματοποιείται στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, θα ξεκινήσει στις 10.30 ώρα Ελλάδας με εναρκτήρια ομιλία του γάλλου προέδρου.


Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, στόχος της συνάντησης είναι «η λήψη σειράς μέτρων τόσο στον τομέα συλλογής πληροφοριών όσο και στον στρατιωτικό τομέα», «για τη διακοπή της χρηματοδότησης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους».

Θα είναι επίσης μια ευκαιρία για καθορισθούν με ποιό τρόπο και ποια μέσα θα συμμετέχουν οι διάφορες χώρες στη διεθνή συμμαχία. Επίσης εάν αεροπορικές επιδρομές θα διεξαχθούν και στο συριακό έδαφος, παρά τις αντιδράσεις της Ρωσίας. Με την ομιλία του ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται να καθορίσει με περισσότερη ακρίβεια τα μέσα συμμετοχής της Γαλλίας στη συμμαχία. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ