2014-09-15 18:37:08
Φωτογραφία για Ηλεκτρονική εγγραφή και φιλόξενη υποδοχή για τους νέους φοιτητές του ΤΕΙ Κρήτης
Το ΤΕΙ Κρήτης πρωτοπόρησε για μία ακόμα φορά και αξιοποιώντας τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και τεχνολογιών αυτοματοποίησε τη... διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών του. Οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με αυξημένη προσέλευση υιοθετώντας το νέο πλήρως ηλεκτρονικό σύστημα.

Πριν από μερικές ημέρες, καθένας από τους 2.238 νέους φοιτητές έλαβε προσωπικό email καθώς και sms μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με το σύνδεσμο πρόσβασης για την εγγραφή του. Με τον τρόπο αυτό το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών που προσήλθαν σήμερα είχε συμπληρώσει και εκτυπώσει από το σπίτι του τα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία και κατέθεσε στις γραμματείες των σχολών που πέτυχε μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο εγγραφής.

Ακόμα και για όσους δεν είχαν προετοιμάσει πλήρως την εγγραφή τους ο χώρος υποδοχής των νέων φοιτητών και των συνοδών τους, που έχει δημιουργηθεί στην είσοδο του campus του Ηρακλείου και των Χανίων με πλήθος υπολογιστών, προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στη διαδικασία εγγραφής
. Ο χώρος υποδοχής θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια των εγγραφών (15– 26/9, 9:00-14:00) και εκτός από την προετοιμασία αυτών θα ενημερώνει για θέματα ακαδημαϊκής φύσεως και υπηρεσιών παροχής (π.χ. σίτιση, στέγαση, αθλητισμό και ψυχαγωγία) που συνοδεύουν και διευκολύνουν τους νεοεισαχθέντες στη φοιτητική τους πορεία.

Αμέσως μετά την εγγραφή τους οι νέοι φοιτητές αποκτούν και λογαριασμό στο my.TEIcrete.gr που παρέχει πρόσβαση σε όλες τις φοιτητικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες (πάσο, βιβλία, μαθήματα, σημειώσεις, email@edu) και αποτελεί το εφαλτήριο για ένα άνετο, αλλά δυναμικό ξεκίνημα για το συνειδητοποιημένο φοιτητή του ΤΕΙ Κρήτης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Προέδρου ΤΕΙ Κρήτης Ιωάννη Κοπανάκη «Σκοπός μας είναι οι φοιτητές να ξεκινούν την επαφή τους με την ακαδημαϊκή κοινότητα ενημερωμένοι, χωρίς περιττές και χρονοβόρες διαδικασίες, εστιασμένοι στην έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η ένταξη στον ακαδημαϊκό χώρο και η νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα δημιουργεί συχνά ανησυχίες και προβληματισμούς που η φετινή υποδοχή, στηριζόμενη από στελέχη και καθηγητές του ιδρύματος, συμβάλει στην εξάλειψή τους.» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ