2014-09-15 23:48:08
Φωτογραφία για Eπιστολή στο Δημοτικο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δήμου Βύρωνα για την αξιολόγηση
«Η μη αποστολή στοιχείων για την εφαρμογή του Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων των Ι.Δ.Α. Χρόνου» κ. Πρόεδρε, κ. Δήμαρχε, κ. Σύμβουλοι,

Σας είναι γνωστή η αντίθεση του σωματείου μας και γενικότερα του συνδικαλιστικού κινήματος στο Ν. 4250/2014 που αφορά την δήθεν αξιολόγηση των υπαλλήλων και τον επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ.

Η συγκυβέρνηση επιδιώκει να επιβάλει το Νόμο αυτό, υλοποιώντας τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων, τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην Τρόικα και έχοντας ως στρατηγικό στόχο τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, που περιλαμβάνουν κλείσιμο, ιδιωτικοποίηση, υποβάθμιση υπηρεσιών, τμημάτων και απολύσεις. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιδιώκει μέσα από τη λεγόμενη αξιολόγηση και τον προσχηματικό επανέλεγχο και την αναδρομική επανεξέταση της μετατροπής των συμβάσεων εργαζομένων από ορισμένου χρόνου ή έργου σε Ι.Δ.Α. Χρόνου, να δημιουργήσει μια δεξαμενή όπου και από εκεί θα αντλούνται εργαζόμενοι για απόλυση για να καλυφτεί ο αριθμός των 6.500 χιλιάδων απολύσεων έως το τέλος του χρόνου.


Η μαζική αντίσταση και η άρνηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων να υπογράψουν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης, η άρνηση της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβουλίων να δώσουν στοιχεία οδήγησαν στην ακύρωση των χρονοδιαγραμμάτων της Κυβέρνησης και ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος, μέσα από τη συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων, για τη συνολική κατάργηση του νόμου.

Η ψήφιση νέας τροπολογίας που δίνει νέα παράταση των ημερομηνιών για το Σεπτέμβριο -Οκτώβριο, η αναζήτηση τρόπου παράκαμψης της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης, η ενεργοποίηση των δικαστηρίων κατά της απεργίας –αποχής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ο φόβος και η τρομοκρατία των πειθαρχικών συμβουλίων για όσους εργαζόμενους δεν πειθαρχούν στο νόμο, αλλά και η εξαγγελία για νέο νόμο αξιολόγησης για το φθινόπωρο, είναι στοιχεία που αναδεικνύουν τον πανικό και τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Κυβέρνηση.

Στις 10 Οκτωβρίου 2014 θα συζητηθεί και στο ΣτΕ η προσφυγή των συνδικάτων που ζητιάνε να θεωρηθεί αντισυνταγματικός ο νόμος αυτός και να καταργηθεί.

Κύριοι σύμβουλοι,

Οποιαδήποτε ενέργεια σπρώχνει στη μείωση του προσωπικού του δήμου είναι ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών. Ο Δήμος με βάση τις ανάγκες του, χρειάζεται προσλήψεις και όχι άλλες απολύσεις. Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να συνταχθεί με τον αγώνα των εργαζομένων απαιτώντας την κατάργηση του νόμου 4250/2014. Να μην προχωρήσει καμία διαδικασία στο Δήμο Βύρωνα και τα Νομικά Πρόσωπα, για την αξιολόγηση και να μην εφαρμοστεί η νέα εγκύκλιος. Να μην γίνει κανένας επανέλεγχος των συμβάσεων των ΙΔΑΧ και να μην αποσταλούν στοιχεία. Να μην επιτραπεί σε ελεγκτές να κάνουν έλεγχο σκοπιμότητας των συμβάσεων. Να παρέχει το Δημοτικό Συμβούλιο πλήρη κάλυψη στις υπηρεσίες ώστε να μην δοθούν ή σταλούν στοιχεία είτε για την δήθεν αξιολόγηση είτε για τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων.

Σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος

Παναγιωτόπουλος Χ. 

Ο Γραμματέας

Χαλβαντζής Γ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ