2014-09-16 07:41:19
Φωτογραφία για Κάμερον: Το ναι της Σκωτίας θα σημάνει επώδυνο διαζύγιο. Δεν θα υπάρχει επιστροφή
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προειδοποίησε σήμερα ότι η νίκη του «ναι» στο δημοψήφισμα για την... ανεξαρτησία της Σκωτίας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, θα σημάνει ένα «επώδυνο διαζύγιο» με σοβαρές συνέπειες.

«Αν η Σκωτία ψηφίσει “ναι”, το Ηνωμένο Βασίλειο θα διαιρεθεί και θα πάρουμε ξεχωριστούς δρόμους για πάντα», υπογράμμισε ο Κάμερον σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη και συναισθηματική ομιλία από το Αμπερντίν, λιμάνι της Σκωτίας, στην τελευταία του προσπάθεια να αποφευχθεί η διαίρεση της χώρας.

«Η ανεξαρτησία δεν θα είναι ένας δοκιμαστικός χωρισμός, θα είναι ένα επώδυνο διαζύγιο», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα είναι δυνατή μια επιστροφή, μια δεύτερη ευκαιρία».

«Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι στη Σκωτία σκοπεύουν να ψηφίσουν “ναι”», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός. «Γνωρίζω επίσης ότι το στρατόπεδο του “ναι” παρουσιάζει μια Σκωτία η οποία θα είναι καλύτερα σε όλα τα επίπεδα (όταν είναι ανεξάρτητη). Όμως όταν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, συχνά αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είναι», προειδοποίησε ο Κάμερον.


Η νίκη του “ναι” θα είναι ένα «επώδυνο διαζύγιο». «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μοιραζόμαστε πια το ίδιο νόμισμα, οι ένοπλες δυνάμεις μας τις οποίες συγκροτήσαμε από κοινού στη διάρκεια αιώνων θα διαχωριστούν», εξήγησε.

«Αν το “όχι” κερδίσει την Πέμπτη, αυτό θα σημάνει την έναρξη ενός τεράστιου και άνευ προηγουμένου προγράμματος μεταβίβασης εξουσιών», επεσήμανε ο Κάμερον.

«Είμαστε καλύτερα μαζί», κατέληξε, επαναλαμβάνοντας το σύνθημα της εκστρατείας του “όχι”. «Ψηφίστε για να παραμείνουμε μαζί ψηφίστε για να σώσετε το Ηνωμένο Βασίλειό μας», είπε ο Κάμερον.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ