2014-09-16 08:04:17
Φωτογραφία για Ο Άγιος της πολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων
Το οδοιπορικό της Ελαίας συνεχίζεται. Αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών (6-5-2014) Σωμάτων για να γνωρίσουν και οι αυριανοί αξιωματικοί της Πατρίδος μας το μοναδικό πρότυπο του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Μέσα από ομιλία του κ.Κορνιλάκη με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής" οι σπουδαστές και αυριανοί αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος γνώρισαν το ιδανικό πρότυπο, όπως προφητικά είχε αναφέρει πριν από 30 περίπου χρόνια ο Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Ο κ.Κορνιλάκης παραλλήλισε τα προφητικά λόγια του γέροντα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου πέρυσι, ώστε με αφορμή την ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας της ΕΕ  από την Ελλάδα, να προβληθεί ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο Χριστιανού και πολιτικού. "Έχουμε επαλήθευση της προφητείας;" αναρωτήθηκε ο κ.Κορνιλάκης, σημειώνοντας ότι όλοι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη πατρίδα.Ο συγγραφέας ευχόμενος στους σπουδαστές καλή πρόοδο έκλεισε με τα λόγια του Ιωάννη Καποδίστρια: "Η αμάθεια εις το εξής θεωρείται ασυμβίβαστη με τα χρέη που από τον Θεό επιβάλλονται σε άνθρωπο ελεύθερο και Χριστιανό"


Η ομιλία του συγγραφέα κ.Ιωάννη Κορνιλάκη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων με θέμα "Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της Πολιτικής" που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαΐου 2014. Η ομιλία αυτή είναι η τέταρτη κατά σειρά από τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στις  Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:  Στρατιωτική Σχολή Εθνικής Αμύνης (Σ.ΕΘ.Α) στις 4/4/2014,  Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Ν.Δ) στις 14/4/2014,  Σχολή Ευελπίδων (Σ.Σ.Ε) στις 2/5/2014,  Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) στην Θεσσαλονίκη στις 6/5/2014,  Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (Α.ΔΙ.Σ.Π) στην Θεσσαλονίκη στις 30/5/2014,  Σχολή Ικάρων στις 19/6/2014. 

Το πρόγραμμα των αναρτήσεων στο διαδίκτυο:  2/9 (Σ.ΕΘ.Α),  5/9 (Σ.Ν.Δ), 9/9 (Σ.Σ.Ε.), 16/9 (Σ.Σ.Α.Σ.), 22/9 (Α.ΔΙ.Σ.ΠΟ.) και 27/9 Σχολή Ικάρων.

Ο κ.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ  ΠΟΝΗΜΑ

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ"

ΣΤΟΝ Δ/ΝΤΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΣΣΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ κ.ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΛΑ

Ο κ.ΚΟΡΝΙΛΑΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΘΥΡΕΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Read more: http://ioannis-kapodistrias.blogspot.com/2014/09/blog-post_16.html#ixzz3DRzZwbii
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ