2014-09-17 03:00:37
Φωτογραφία για ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ... ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΠΟ ΜΙΤΣΕΛ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ!
Ο Μίτσελ παρουσιάστηκε ευτυχισμένος αλλά και απόλυτα προσγειωμένος για τη συνέχεια, στη συνέντευξη Τύπου μετά τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο, ενώ αναφέρθηκε στον μικρό του γιο και την συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού είπε στην συνέντευξη Τύπου για:

Την αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού και το εάν αυτό έκρινε το ματς: Πιστεύω πως έχει δίκιο ο Σιμεόνε. Ως έναν βαθμό. Είχαμε καλά τελειώματα. Όμως για να νικήσεις την Ατλέτικο δεν αρκεί μόνο αυτό. Ήμασταν αποτελεσματικοί σήμερα. Πηγαίναμε ξεκάθαρα για το παιχνίδι και όλα αυτά στην επίθεση τα κάναμε πολύ καλά.

Το τι έκανε πολύ καλά σήμερα η ομάδα του: Πιστεύω πως κάναμε την Ατλέτικο να χάσει την άνεση που έχει συνήθως στο παιχνίδι της. Πιστεύω πως σήμερα παίξαμε ως ομάδα. Μία ομάδα ενωμένη που μοιάζει πολύ με την ομάδα του Σιμεόνε. Κάναμε πολύ καλά τις μακρινές μπαλιές μας και έτσι και παίρναμε ανάσες και κάναμε την Ατλέτικο να τρέξει πολύ. Πιστεύω πως όλοι οι παίκτες μας κατανόησαν το τι έπρεπε να κάνουμε και το έκαναν πολύ καλά. Αυτό βλέπω χωρίς να έχω αναλύσει ακόμα τον αγώνα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Αυτό μπορώ να το πω.


Τον σχεδιασμό και το εάν φταίει το πρώτο γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού για την ήττα της Ατλέτικο: Ναι είναι κάτι που είχαμε ετοιμάσει. Να κάνουμε να χάσει η Ατλέτικο την άνεσή της. Για τον γκολκίπερ όποιος και εάν έπαιζε θα έκανε την δουλειά του καλά. Αυτό που κάναμε εμείς ήταν να κοιτάξουμε να χαλάσουμε το ματς της αντιπάλου. Επίσης θέλω να σημειώσω πως το να βάλει κάποιος 3 γκολ στην Ατλέτικο έχει να συμβεί πολύ καιρό. Μπήκαμε έτοιμοι να τρέξουμε, επιθετήκαμε καλά, κρατήσαμε την μπάλα και όταν έπρεπε να αμυνθούμε το κάναμε πολύ καλά.

Την άποψη του Σιμεόνε για το μπέρδεμα του γκρούπ και το προβάδισμα στον Ολυμπιακό: Πραγματικά είναι ένα πρώτο βήμα. Ένα προβάδισμα. Όταν όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε τους επόμενους αντιπάλους και δύσκολα παιχνιδια. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι αλλά όχι απόλυτα διότι είναι αρχή. Απλώς είμαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι απ' ότι πριν 2 ώρες.

Τον Μαζουάκου και τον Μήτρογλου: Προσωπικά είμαι ευτυχισμένος για την δουλειά που κάναμε και κάνουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την συνολική δουλειά της ομάδας μας. Η Ατλέτικο είναι μία ομάδα πολύ καλή που δεν παραδίνεται. Όταν έχανε πίεζε συνέχεια για να αλλάξει το αποτέλεσμα. Χωρίς ίχνος μετριοφροσύνης όμως λέω πως οι παίκτες είναι αυτοί που έκαναν το παιχνίδι και όχι εμείς. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν σήμερα την δουλειά και το πίστεψαν. Είναι πιο εύκολο όταν το πιστεύουν οι παίκτες. Δεν μπορεί να είναι τόσο εύκολο για έναν τεχνικό να νικάει την Ατλέτικο. Ο Μαζουάκου είναι ένα παιδί που θέλει να μάθει και ξέρει πως ήρθε στο κατάλληλο μέρος για αυτό. Εκτός από όλα όσα βλέπετε πάνω του υπάρχουν και αυτά τα 2 θετικά του στοιχεία. Όσο για τον Μήτρογλου είναι σαν να μην έφυγε. Και αυτός είναι σε αυτήν την κατηγορία, του Μαζουάκου. Σήμερα ίσως και να είναι πιο ευτυχισμένος από τον προπονητή.

Το μυστικό της ομάδας: Οφείλεται στους παίκτες. Παίκτες που πιστεύουν στον σχεδιασμό που κάνουμε. Δουλεύουμε όλοι μαζί κάθε μέρα. Βλέπουν πως η δουλειά μας έχει πολύ καλά αποτέλεσματα και πως είναι ένα πολύ ωραίο σύνολο. Έχουμε πουλήσει αρκετούς παίκτες που μας λείψανε. Όμως το πιο καλό είναι να βρούμε νέα παιδιά για να τους καλύψουμε. Και αυτό κάναμε. Σήμερα στον ισπανικό Τύπο διάβασα πως η ομάδα μας ενισχύθηκε κατά 17 εκατ. ευρώ. Κατάλαβα πως άλλη αξία πρέπει να έχει το ευρώ εκεί. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε παιδιά που θέλουν να εξελιχθούν. Είναι πολύ σημαντικό για αυτόν.

Την... σιγουριά για τουλάχιστον Γιουρόπα και την πρόκριση: Πέρυσι πήραμε 10 βαθμούς. Μας λείπουν όμως 7. Όπως και εάν το υπολογίζεις δεν έχουμε προκριθεί για καμία θέση. Πρέπει να πάμε Βιθέντε Καλντερόν, στην Γιουβέντους και ενώ έχουμε και την Μάλμε που ο κόσμος δεν την ξέρει και νομίζει πως είναι εύκολο το παιχνίδι. Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Εάν δεν κάνουμε την ίδια δουλειά με σήμερα παρότι ο κόσμος τραγοδούσε το όνομά μου, μετά θα φοβάμαι να κυκλοφορήσω στην Αθήνα. Και δεν λέω για διασκέδαση. Το λέω για να κυκλοφορήσω απλά.

Το δεύτερο γκολ και την σημασία του: Όταν προηγείσαι στο σκορ όλα γίνονται πιο εύκολα. Το σκορ μας επέτρεψε να εφαρμόσουμε κάποια πράγματα πιο εύκολα.

Τις τέσσερις εύκολες κεφαλιές στο Α' μέρος και τις εύκολες φάσεις που έβγαζε η Ατλέτικο: Ναι. Πιστεύω πως ήταν το πιο μεγάλο πρόβλημά μας στο Α' μέρος. Σε εκείνο το σημείο πιστεύαμε πως ο Ανσάλντι θα μας δημιουργούσε πρόβλημα όπως και οι Κόκε και Τουράν που έπρεπε να προσέχουμε. Αυτό που συμβαίνει είναι πως εμείς ήμασταν λιγότεροι από την μία πλευρά γιατί έπρεπε να καλύψουμε την άλλη.

Τα πρώτα τηλέφωνα που δέχθηκε από την Ισπανία: Ο μικρός γιος μου. Ήταν το πρώτο τηλέφωνο. Μου είπε 'Ολυμπιακάρα', γιατί είναι Ολυμπιακάρα. Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι. Ευτυχισμένοι. Πρώτα λοιπόν επικοινώνησε ο μικρός μου γιος. Μετά ο μεγάλος γιατί ξέρουν το τι σημαίνει αυτό για τον πατέρα τους αυτό και το τι θέλει για να είναι ευτυχισμένος. Σήμερα εκτός από 33.000 κόσμο και το 1,5 εκατ. του κόσμου που είναι Ολυμπιακοί, είναι πολύ ευτυχισμένοι αρκετοί στην Μαδρίτη. Όχι δεν έχω τσεκάρει το τηλέφωνό μου για άλλες κλήσεις. Κάποιοι θα με πάρουν. Κάποιους θα τους πάρω. Θα μοιραστούμε τον λογαριασμό. Ο Μπουντραγκένιο πάντα μου στέλνει μήνυμα. Σίγουρα θα δω. Και ο Βάσκεθ.

Το εάν χρωστάει σήμερα ένα τραπέζι στον Μιλιβόγιεβιτς: Δεν τρώει πολύ. Είναι ένας παίκτης που από προχθές ξέραμε πως θα μας βηθούσε στο παιχνίδι μας. Ξέραμε πως θα τα κατάφερενε και θα το έκανε.

Το κατά πόσον είναι η πιο μεγάλη νίκη του στον πάγκο του Ολυμπιακού: Σαν πρώην παίκτης της Ρεάλ θέλω πάντα να κερδίζω όλους τους αντιπάλους. Δεν μενω σε μία νίκη. Σαν προπονητής το σκέφτομαι με πολύ διαφορετικό τρόπο. Με κάνει πολύ ευτυχισμένο αυτή τη νίκη, όπως με έκαναν και οι περσινές. Πρέπει όμως να τις αφήσουμε πίσω.

Τα περιθώρια βελτίωσης και το ποσοστό ετοιμότητας της ομάδας: Εάν θα σας πω 70% θα με πείτε τρελό. Πιστεύω πως σήμερα τα πήγαμε πολύ καλά στο να εφαρμόσουμε ότι είχαμε σχεδιάσει. Αυτό δεν έχει σχέση με το ποσοστό της ετοιμότητας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ