2014-09-17 04:28:07
Φωτογραφία για Νέο κτίριο αποκτά το δημοτικό σχολείο Αλοννήσου
Νέο κτίριο, για την στέγαση των μικρών μαθητών του Δημοτικού Σχολείου πρόκειται να αποκτήσει η Αλόννησος. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενέταξε με σημερινή του απόφαση στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο με τίτλο «Προσθήκη Αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου» προϋπολογισμού 1.526.000 €. Η σχετική απόφαση λήφθηκε από τον περιφερειάρχη μετά τη θετική αξιολόγηση του έργου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «με προσπάθεια, συνεργασία και στοχευμένη δουλειά, κάνουμε πράξη «διαγενεακές» πολιτικές. Δηλαδή το τι κληροδοτούμε στο μέλλον. Και εμείς σήμερα κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο και στηρίζουμε τη δημόσια παιδεία. Εντάξαμε ένα σημαντικό έργο, το οποίο λύνει το πρόβλημα στέγασης της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, της Αλοννήσου. Η κατασκευή του νέου κτιρίου ήταν επιβεβλημένη καθώς το υπάρχον κτίριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των μαθητών και των δασκάλων. Πλέον δημιουργείται ένα μοντέρνο σχολείο, με σύγχρονες προδιαγραφές το οποίο λύνει το ζήτημα της υποδομής για πολλές δεκαετίες στο μέλλον. Η υλοποίηση του έργου επιτυγχάνεται χάριν στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο του νησιού»


Παράλληλα ο περιφερειάρχης ζήτησε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για να ολοκληρωθούν γρήγορα τα τεύχη δημοπράτησης και πραγματοποιηθεί το συντομότερο ο διαγωνισμός, ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος 2015.

Το έργο αφορά στην κτιριακή βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου το οποίο βρίσκεται στον οικισμό Πατητήρι. Περιλαμβάνει προσθήκες κατ’ επέκταση και την κατασκευή νέου διώροφου κτιρίου για την δημιουργία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, αιθουσών διδασκαλίας, αιθουσών εργαστηρίων, βιβλιοθήκης, γραφείων, αρχείου, γραμματείας, ιατρείου και των ανάλογων βοηθητικών χώρων. Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος και της ποιότητας ζωής των μαθητών, μέσω της δημιουργίας κατάλληλου, σύγχρονου και ασφαλούς σχολικού κτιρίου.

Το έργο υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Θεσσαλία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ένα ακόμα έργο του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Αλοννήσου (ΟΣΑΝ). Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, σύμφωνα με σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί , ενώ Φορέας πρότασης και λειτουργίας του είναι ο Δήμος Αλοννήσου.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ