2014-09-17 12:31:54
Φωτογραφία για Πατσατζόγλου: «Είναι άδικο για τον Μίτσελ»
Ο Χρήστος Πατσατζόγλου μίλησε για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ατλέτικο Μαδρίτης και την άδικη σύγκριση του Μίτσελ με τον Βαλβέρδε Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra 103.3:

Για τη νίκη επί της Ατλέτικο: «Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό και τον κόσμο της ομάδας. Μην ξεχνάμε κιόλας ότι πρόκειται για μια καινούργια ομάδα με πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Ετσι αυτή η νίκη θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά στην ψυχολογία. Και επίσης θα πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, να μην δίνουν πίστωση χρόνου σε μια νέα ομάδα. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα πανέξυπνο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στα παιδιά, έδειξαν ότι διαθέτουν μια καλοδουλεμένη ομάδα με πολύ καλό προπονητή που έπαιξαν όπως ακριβώς έπρεπε και έκαναν εκατομμύρια κόσμο να χαρεί. Ο Ολυμπιακός είναι μια πανέμορφη ομάδα με πολύ ταλέντο και εξυπνάδα. Ο προπονητής του δούλεψε πολύ στο να περιμένει την Ατλέτικο, κάτι που μας έχει συνηθίσει να το κάνει εκείνη
. Ο Ολυμπιακός της έδωσε χώρο και έπαιξε σωστά στις αντεπιθέσεις. Τον παν ήταν να μην προηγηθεί η Ατλέτικο και ήταν πολύ καλό το ότι προηγήθηκε ο Ολυμπιακός με την ωραία κομπίνα στο γκολ του Μαζουάκου. Αυτό βοήθησε πολύ γιατί αν είχε προηγηθεί η Ατλέτικο θα ήταν πολύ δύσκολα μετά για τον Ολυμπιακό να γυρίσει το παιχνίδι, λόγω του τρόπου που αμύνονται και της μαζικής άμυνας που παίζουν οι Ισπανοί. Μετά το παιχνίδι άνοιξε και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να πετύχει τρία γκολ. Είναι πολύ δύσκολο να βάλει τρία γκολ στην Ατλέτικο και δεν θυμάμαι να έχει φάει τρία γκολ».

Για το αν με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός θεμελιώνει κάτι;

«Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη. Ηταν το πρώτο ματς. Οι τρεις βαθμοί είναι χρυσοί, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να έχει διάρκειας σε όλα τα ματς και να τα δει διαφορετικά το καθένα, αν θέλει να προκριθεί. Θα πρέπει ειδικότερα να προσέξει πολύ τα παιχνίδια με την Μάλμε. Θέλω να πω ότι στα δύσκολα παιχνίδια ο Ολυμπιακός μας έχει συνηθίσει να είναι καλός. Στα εύκολα, όπως αυτά που έρχονται με τη Μάλμε είναι που μπορεί να κάνει τα εύκολα, δύσκολα . Τώρα κρατάει τους 3 βαθμούς και πάνω σε αυτούς πρέπει να δουλέψει και να πάρει και τα επόμενα παιχνίδια και ειδικά με τη Μάλμε.»

Για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού: «Στην άμυνα, αν θυμάμαι καλά και οι τέσσερις ποδοσφαιριστές είναι καινούργιοι. Εδειξαν ότι είναι πολύ καλοί, όμως θέλουν χρόνο για να δέσουν. Μας πάντως ότι μέχρι στιγμής δέσανε γρήγορα και αυτό είναι πολύ καλό. Αυτό κρατάει επίσης ο Ολυμπιακός από το ματς και το ότι διαθέτει πολύ καλό προπονητή»

Για την σύγκριση Βαλβέρδε-Μίτσελ: «Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Είναι άδικο για τον Μίτσελ, γιατί έχει δείξει πολύ καλά δείγματα και ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μεγάλες νίκες με τον Μίτσελ. Ο Βαλβέρδε έχει την δική του φιλοσοφίας, είναι πολύ καλός προπονητής και έχω δουλέψει μαζί του, όμως ήρθε, έφυγε, τέλος. Ο Μίτσελ υπάρχει τώρα και δουλεύει παιχνίδι με παιχνίδι πολύ διαφορετικά. Αλλωστε διαφορετικά είναι τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, με αυτό του ελληνικού πρωταθλήματος. Στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να αμυνθούν και οι 11 και αν γίνει κάποιο λάθος είναι δύσκολο να το διορθώσεις. Ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα, κακά τα ψέματα, και λάθος να κάνει ο Ολυμπιακός, μπορεί να το διορθώσει. Στην Ευρώπη ο Μίτσελ παίζει πιο αμυντικά και προσεκτικά, ενώ στην Ελλάδα πιο επιθετικά. Και καλά κάνει».

Για το τι χρειάζεται μια ελληνική ομάδα ώστε να κάνει το βήμα παραπάνω στο Τσαμπιονς Λιγκ: «Πάνω από όλα πρέπει να είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Πλέον στο ποδόσφαιρο δεν ισχύει για μια ομάδα να παίζει μόνο άμυνα ή μόνο επίθεση. Πρέπει να βλέπει κάθε παιχνίδι διαφορετικά και γενικά να πληροί ένα συνδυασμό πραγμάτων. Επίσης πρέπει όλοι οι παίκτες της να δίνουν όλο τους τον εαυτό. Η στρατηγική πρέπει να είναι διαφορετικά αν παίζεις εντός ή εκτός. Ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό σωστά και γι αυτό χθες πέτυχε αυτή τη μεγάλη νίκη. Κάτι που δεν περίμενε πολύς κόσμος».

Για τον Μήτρογλου: «Ο Κώστας έχει να δώσει ακόμη παρά πολλά. Δεν είναι ακόμη έτοιμος και μας το έχει δείξει. Είναι όμως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής μέσα στην περιοχή. Τα γυρίσματα που έχει και το ότι μπορεί να σκοράρει και με τα δύο πόδια είναι το μεγάλο του ατού. Έτσι έκανε και χθες στο γκολ που πέτυχε. Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής περιοχής».
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ