2014-09-18 08:00:58
Φωτογραφία για IFA 2014: Η τεχνολογία στην...ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ
H διεθνής έκθεση τεχνολογίας IFA 2014 στο Βερολίνο άνοιξε τις πύλες της και εφέτος, στρώνοντας το κόκκινο χαλί για την «πασαρέλα» της τεχνολογίας. Νέα μοντέλα αποκαλύφθηκαν εντυπωσιάζοντας το κοινό με τη νοημοσύνη και την κομψότητά τους και προσφέροντας μια ακόμη πιο δικτυωμένη καθημερινότητα, γεμάτη hi-tech εκπλήξεις. Οι τηλεοράσεις «υποκλίνονται» στον θεατή, τα smartphones, τα «έξυπνα» ρολόγια και οι ταμπλέτες… παντός καιρού γίνονται προέκταση του εαυτού μας και περνούν σε νέο επίπεδο σχεδιαστικά, ενώ το σπίτι και η ψυχαγωγία αποκτούν πιο διαδραστικό χαρακτήρα που υπόσχεται μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και αποδέσμευση πολύτιμου χρόνου. Η δράση ακολουθεί κάθε μας βήμα και η αυξημένη συνδεσιμότητα φέρνει ακόμη και τους πιο μακρινούς φίλους κοντά, εκτοξεύοντας παράλληλα τη ζωή μας στο ψηφιακό υπερπέραν Οπως κάθε Σεπτέμβριο, έτσι και εφέτος στο Βερολίνο «έβρεξε» τεχνολογία. Η έκθεση IFA 2014, αν και χαμηλότερων τόνων σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αποκάλυψε από τις 5 ως τις 10 του μήνα τους νέους «άσους» των τεχνολογικών κολοσσών ανοίγοντας συγχρόνως ένα παραθυράκι προς το μέλλον
. Οι τηλεοράσεις «λυγίζουν» αγκαλιάζοντας τις αισθήσεις του θεατή, τα «έξυπνα» ρολόγια χαρίζουν στους χρήστες νοημοσύνη... χειρός, τα smartphones αποκτούν εξεζητημένο σχεδιασμό και γίνονται «μπαλαντέρ» ταμπλέτας, οι σκούπες αποχωρίζονται το καλώδιό τους, λάπτοπ και ταμπλέτες γίνονται σκληροτράχηλα και δίνουν έμφαση στη φορητότητα, και η ψυχαγωγία γεμίζει από δράση, διάδραση και μουσικές νότες! Εμείς βρεθήκαμε εκεί και σας παρουσιάζουμε τις τάσεις και τα νέα μοντέλα που ξεχωρίσαμε.

ΚΑΜΠΥΛΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

Kυρτή... κατά παραγγελίαΜε σχεδιασμό που κόβει την ανάσα, η γιγάντια Bendable TV της Samsung υποκλίνεται στη διάθεση του κατόχου της, καθώς στο πάτημα ενός κουμπιού μετατρέπεται από επίπεδη σε κυρτή. Η τηλεόραση υπερυψηλής ανάλυσης (4Κ) 105 ιντσών, πανοραμικής αναλογίας 21:9, είναι η μεγαλύτερη του είδους και καμπυλώνει διατηρώντας αψεγάδιαστη εικόνα. Ο «γίγαντας» προορίζεται για τους ευρωπαίους καταναλωτές, ενώ προκειμένου να εμπλουτίσει το «οικοσύστημα» των UHD μοντέλων της η Samsung προχώρησε σε συνεργασίες με σημαντικούς παρόχους περιεχομένου υπερυψηλής ανάλυσης, όπως οι Amazon, Netflix, maxdome, Wuaki.tv και CHILI.  Παράλληλα παρουσίασε μια διευρυμένη «κολεξιόν» από συνολικά 17 κυρτές τηλεοράσεις UHD, FHD και LED, 48-105 ιντσών, όπως επίσης κυρτά soundbars για ακόμη μεγαλύτερη αισθητική απόλαυση.

Λυγίζοντας με χάρη

Ιδιαίτερα «φιλόξενη» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η 77άρα 4Κ Flexible  OLED TV της LG καθώς προσαρμόζει την καμπυλότητά της ανάλογα με τον αριθμό των θεατών ή το είδος του περιεχομένου προς παρακολούθηση, περιορίζοντας με τον τρόπο αυτόν τις αντανακλάσεις.

Η τεχνολογία οργανικών φωτοδιόδων σε συνδυασμό με τον διακριτικό μηχανισμό στο πίσω μέρος και τον ιδιαίτερα κομψό σχεδιασμό «γεννούν» έναν λεπτεπίλεπτο δέκτη ο οποίος - είτε σε επίπεδη είτε σε κυρτή θέση - μαγνητίζει το βλέμμα του θεατή.

Επιπλέον η αυτοματοποιημένη ρύθμιση ήχου και ποιότητας της εικόνας ανάλογα με τον βαθμό της καμπυλότητας υπόσχεται μια ενισχυμένη κινηματογραφική εμπειρία.  

Κρυφός φωτισμός και «παιχνιδιάρικο» λειτουργικό

Στο νέο 4Κ UHD μοντέλο 8900 της Philips η νοημοσύνη των φορητών συσκευών (smartphones και tablets) «παντρεύεται» με την τεχνολογία της τηλεόρασης. Η 55άρα της ολλανδικής εταιρείας, η οποία υποστηρίζει Ambilight κρυφό φωτισμό στο πίσω μέρος της για τη δημιουργία της κατάλληλης ατμόσφαιρας, συνοδεύεται από Android λειτουργικό (4.2.2 Jelly Bean). Κάτι τέτοιο ανοίγει τις «πόρτες» του Google Play Store στον χρήστη προσφέροντάς του απεριόριστη πρόσβαση σε εφαρμογές, παιχνίδια και υπηρεσίες κατάλληλες για τις τηλεοράσεις του είδους.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Ωρα και γραφή με αέρα πολυτέλειαςΤο νέο smartwatch της Samsung Gear S, με λειτουργικό Tizen, εκτός από αυτονομία χάρη στην 3G τεχνολογία του διαθέτει και απαστράπτουσα εμφάνιση, που οφείλεται στη συνεργασία του νοτιοκορεατικού κολοσσού με την αυστριακή Swarovski. Το έξυπνο ρολόι με κυρτή Super AMOLED οθόνη 2 ιντσών, «ντύνεται» με κρυστάλλους, θυμίζοντας από το πλάι χοντρό πολυτελές βραχιόλι. Ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία, η εταιρεία παρουσίασε και την ειδική έκδοση του Galaxy Note 4, το οποίο στο πίσω μέρος του είναι κυριολεκτικά «λουσμένο» με εκθαμβωτικούς κρυστάλλους. Η συσκευή πρόκειται να κυκλοφορήσει σε ασημί και χρυσό χρώμα. Συνεχίζοντας την... πασαρέλα των αξεσουάρ status, η Samsung, σε συνεργασία με τον ιστορικό οίκο Montblanc, δημιούργησε μια γραφίδα S Pen για τις συσκευές της Galaxy Note, η οποία μιμείται τη γραφή της θρυλικής πένας. Η εταιρεία δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει την τιμή των εντυπωσιακών  αξεσουάρ της.

Ηχος χλιδήςΗ καλιφορνέζικη εταιρεία Stelle Audio Couture ξέρει να σχεδιάζει ηχεία με θηλυκό χαρακτήρα. Βασιζόμενη στη λατρεία των περισσότερων γυναικών για τη μόδα και τα κοσμήματα, δημιούργησε μια σειρά από ακουστικά και ηχεία με άρωμα χλιδής και τεχνολογία Bluetooth. Από αυτά ξεχωρίσαμε το Mini-Clutch Speaker, ένα μοντέρνο clutch τσαντάκι ικανό να φιλοξενεί τα προσωπικά αντικείμενα της κατόχου του και παράλληλα να συνδέεται ασύρματα με smartphone και να παίζει μουσική μέσω του ενσωματωμένου ηχείου, ισχύος 6 Watt. Ακόμη, το μικρόφωνο που διαθέτει επιτρέπει τη λήψη κλήσεων με ανοιχτή ακρόαση. Τα ακουστικά Earbud Locket, πάλι, κρύβονται μέσα σε ένα εντυπωσιακό κρυστάλλινο κολιέ, ενώ λειτουργούν και ως ασύρματο handsfree. Για το σπίτι ή τα ταξίδια, η Stelle δημιούργησε το ηχείο Pillar: έναν κομψό «πυλώνα» ήχου με ενσωματωμένο μικρόφωνο που συνδέεται εύκολα με οποιαδήποτε συσκευή και επιτρέπει και τη λήψη κλήσεων.

ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΧΕΙΡΟΣ

Δυναμική παρουσία στην έκθεση, όπως ήταν αναμενόμενο, είχαν τα «έξυπνα» ρολόγια.

Διαφόρων χρωμάτων, σχημάτων και εκδόσεων για όλα τα γούστα και τα... πορτοφόλια, τα smartwatches τονίζουν ότι ήρθαν για να μείνουν, καθώς σε ρόλο «μεσάζοντος» μεταφέρουν τις βασικές λειτουργίες ενός smartphone στον καρπό του χρήστη, παρακολουθούν δείκτες υγείας και συνδέονται με τα social media.

Πάνω αριστερά Samsung Gear S, Sony SmartWatch 3 κάτω αριστερά. Πάνω δεξιά Asus ZenWatch, LG G Watch R κάτω δεξιά

Το Gear S της Samsung με λειτουργικό Tizen «αγκαλιάζει» τον καρπό και κατεβαίνει ανεξάρτητο χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνεί με smartphone, το αδιάβροχο SmartWatch 3 της Sony με Android Wear αλλάζει εμφανίσεις ανάλογα με την περίσταση, το Asus ZenWatch υιοθετεί πιο κλασικό ατσάλινο στυλ, το LG G Watch R στρογγυλεύει δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός κανονικού ρολογιού και αποκτά OLED οθόνη, ενώ το επίσης στρογγυλό Moto 360 της Motorola «παντρεύει» ευχάριστα το ατσάλι με το δέρμα.

ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ

Οθόνη που «στρίβει»Παράλληλα με το ανανεωμένο Galaxy Note 4, με Quad HD Super AMOLED οθόνη (2.560 x 1.440 p και 551pixels ανά ίντσα - ppi) μεγέθους 5,7 ιντσών και οκταπύρηνο ή τετραπύρηνο επεξεργαστή - ανάλογα με την αγορά διάθεσής του - η Samsung παρουσίασε το σαγηνευτικό Galaxy Note Edge. Μια συσκευή που περνάει σε άλλο επίπεδο σχεδιαστικά, καθώς διαθέτει οθόνη 5,6 ιντσών (2.560 x 1.600 p, 524 ppi) που στην άκρη της κυρτώνει και κυριολεκτικά αγκαλιάζει το δεξί της μέρος. Σε ρόλο sidebar προσφέρει γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές συχνής χρήσης, ενώ προβάλλει ενημερώσεις, μηνύματα κ.ά. Ακόμη και αν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη ή καλύπτεται από θήκη, ο χρήστης θα μπορεί να λαμβάνει τις ενημερώσεις του στο πλάι, γεγονός που μεταφράζεται σε χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση. Το Edge διαθέτει 3 GB μνήμη RAM και 32 GB εσωτερική μνήμη. Οπως και στο Note 4, η εμπρόσθια κάμερα αγγίζει τα 3,7 MP με δυνατότητα Wide Selfie για πανοραμικά πορτρέτα, ενώ η οπίσθια κάμερα σκαρφαλώνει στα 16 MP. Και τα δύο smartphones συνοδεύονται από το «μαγικό» πενάκι S Pen. Σε πρώτη φάση ο νοτιοκορεατικός κολοσσός σχεδιάζει να διαθέσει το Edge στις ασιατικές αγορές. Δεν αποκλείεται ωστόσο το αρχικό πλάνο να αλλάξει και η κομψή συσκευή να κάνει την εμφάνισή της σύντομα και σε άλλες χώρες. Το Note 4 αναμένεται στην ελληνική αγορά μέσα στον Οκτώβριο.

Κινεζική «αντεπίθεση»Στον «πόλεμο» των smartphones έχει ριχτεί για τα καλά η Huawei παρουσιάζοντας δύο δυναμικές συσκευές. Το Ascend Mate7, με Full HD οθόνη 6 ιντσών (1.920 Χ 1.080 p, 368 ppi) και οκταπύρηνο επεξεργαστή HiSilicon, ανταποκρίνεται αστραπιαία στα «χάδια» του χρήστη, με τη μικρότερη δυνατή ενεργειακή δαπάνη. Το phablet της κινεζικής εταιρείας, πάχους μόλις 7,9 χιλ. με αισθητήρα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, διαθέτει εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 5 MP και οπίσθια 13 ΜΡ, με αισθητήρα της Sony. Η μπαταρία 4.100 mAh, σε συνδυασμό με την προηγμένη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας, χαρίζει στη συσκευή διάρκεια ζωής δύο ημερών. Η βασική έκδοση με 2 GB μνήμη RAM και 16 GB ROM στοιχίζει 499 ευρώ, ενώ η προηγμένη των 3 GB RAM και 32 ROM ανεβαίνει στα 599 ευρώ.

Για τους καταναλωτές που δεν θέλουν να επενδύσουν πολλά χρήματα η εταιρεία προτείνει το πάχους 7,6 χιλ. τετραπύρηνο Ascend G7. Το μικρότερο smartphone διαθέτει HD οθόνη 5,5 ιντσών (1.280 Χ 720 p, 267 ppi), εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 5 MP και οπίσθια 13 MP με αισθητήρα Sony. Η τιμή της συσκευής δεν θα ξεπερνάει τα 299 ευρώ.

Τόσο το Mate7 όσο και το G7 αναμένονται στην Ελλάδα μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Τετραγωνισμένη ε(Χ)μπειρίαΛίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του Sony Xperia Z2, η Sony Mobile παρουσίασε τον «διάδοχό» του. Εμφανώς αδυνατισμένο το Xperia Z3 αγγίζει σε πάχος τα 7,3 χιλ. ενώ διαθέτει προηγμένη τεχνολογία οθόνης για υψηλή ευκρίνεια ακόμη και υπό το εκτυφλωτικό φως του ήλιου. Το ανθεκτικό σε νερό και σκόνη smartphone με οθόνη Full HD Triluminos X-Reality 5,2 ιντσών (1.920 x 1.080 p, 424 ppi) και τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 στα 2,5 GHz, συνοδεύεται από κομψό σχεδιασμό, χάρη στις ενισχυμένες γυάλινες επιφάνειές του και στο εκλεπτυσμένο αλουμινένιο πλαίσιό του. Εχει 3 GB μνήμη RAM, εμπρόσθια κάμερα ανάλυσης 2,2 MP και οπίσθια 20,7 MP με δυνατότητα λήψης βίντεο 4 Κ. Πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Οκτώβριο προς 699 ευρώ.

Εμφάνιση και νοημοσύνηΩς το πρώτο smartphone «πολλαπλών στρώσεων» παρουσίασε η Lenovo το νέο κινητό της Vibe X2. Παρά τον δελεαστικό τίτλο, η τριπλή «προσωπικότητα» της οκταπύρηνης Dual SIM συσκευής με επεξεργαστή MediaTek οφείλεται στην τριχρωμία που εμφανίζει στο πλάι - η οποία χαρίζει, παρ' όλα αυτά, μια σχεδιαστικά παιχνιδιάρικη αλλά κομψή νότα στο πάχους 7,3 χιλ. smartphone. Το πολύχρωμο X2 με Full HD οθόνη 5 ιντσών (1.920 x 1.080 p, 441 ppi) έχει εμπρόσθια κάμερα 5 MP και οπίσθια 13 MP, μνήμη RAM 2 GB, εσωτερική μνήμη 32 GB. Ανάμεσα στους διαθέσιμους χρωματικούς συνδυασμούς συγκαταλέγεται και η επίστρωση από πραγματικό μπαμπού.

Από την άλλη πλευρά, το Lenovo Vibe Z2 διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 410, οθόνη 5,5 ιντσών (720 x 1.280p, 267 ppi), οπίσθια κάμερα 13 MP και εμπρόσθια 8 MP, δίνοντας έτσι μεγαλύτερη έμφαση σε βιντεοκλήσεις και selfies.

ΓΚΑΤΖΕΤ

Σχεδιάζοντας στην ταμπλέτα

Τη νέα της «έξυπνη» γραφίδα Bamboo Stylus Fineline παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία προϊόντων ηλεκτρονικού σχεδίου Wacom. Σχεδιασμένη για σημειώσεις και ζωγραφική επάνω στην οθόνη του iPad, το νέο πενάκι, που σύμφωνα με την εταιρεία δεν θα ξεπερνάει σε κόστος τα 60 ευρώ, διαθέτει λεπτότερη μύτη και μεγαλύτερη ακρίβεια κατά τη χρήση του, όπως επίσης και 1.024 επίπεδα ευαισθησίας στις πιέσεις. Εχει τεχνολογία Bluetooth για εύκολη συνδεσιμότητα, φορτίζει μέσω USB και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα (www.wacom.com).

Μάτια στον αέρα

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης Showstoppers η κινεζική εταιρεία DJI παρουσίασε το Phantom 2 Vision Plus. Ενα drone εξοπλισμένο με κάμερα, ικανό να τραβάει βίντεο και φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με τιμή που σκαρφαλώνει στα 1.300 δολάρια - δηλαδή περίπου 1.000 ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται το μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα μέσω του ειδικού χειριστηρίου που συνδέεται με το iOS ή Android του κινητού του ή φορώντας τα «έξυπνα» γυαλιά Moverio της ιαπωνικής EPSON. Τα εν λόγω γυαλιά τού προσφέρουν τη δυνατότητα να βλέπει κανονικά ενώ επικεντρώνοντας το βλέμμα του στα ειδικά τετραγωνάκια στο κέντρο έχει τη δυνατότητα να βλέπει την εικόνα που καταγράφει η κάμερα του drone.

«Υδρόβια» ανάγνωση

Βουτηγμένο σε μια γυάλα, το e-book Aura H2O δεν φαίνεται να φοβάται τίποτε. Το ηλεκτρονικό βιβλίο 6,8 ιντσών της εταιρείας Kobo, για ανέμελη ανάγνωση δίπλα στη θάλασσα ή στην πισίνα, διαθέτει οθόνη αφής ανάλυσης 1.440 x 1.080 p με 265 pixels ανά ίντσα, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας e-Ink ονόματι Carta. Εχει επεξεργαστή 1 GHz και εσωτερική μνήμη 4 GB με δυνατότητα επέκτασης στα 32 GB μέσω microSD, ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια, η μπαταρία προσφέρει στο αδιάβροχο e-book δύο μήνες ανάγνωσης, με το Wi-Fi απενεργοποιημένο. Η φωτεινότητα της οθόνης ρυθμίζεται εύκολα και γρήγορα (σε μια κλίμακα από το μηδέν ως το 10) με ένα άγγιγμα στη γωνία της συσκευής. Και επειδή οι επιδόσεις - πόσω μάλλον όταν είναι κολυμβητικές - πληρώνονται, η τιμή του νέου Aura H2O υπολογίζεται περί τα 175 ευρώ (www.kobo.com).  

Μουσική σε ποπ χρώματα

Με έντονα χρώματα και ισχυρή προσωπικότητα, το ηχείο... τσέπης Coloud Bang υπόσχεται μελωδική συνοδεία παντού και πάντα. Το επαναφορτιζόμενο μέσω USB χαριτωμένο μικρό με διάρκεια ζωής οκτώ ωρών συνδέεται με smartphones ή ταμπλέτες μέσω ενός βύσματος 3,5 χιλ. (αντίστοιχο των απλών ακουστικών). Οταν το καλώδιο αυτό δεν χρησιμοποιείται τυλίγεται γύρω του και «ασφαλίζει», προσφέροντας ένα τακτοποιημένο αποτέλεσμα. Για μεγαλύτερη ένταση στον ήχο ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα «τρενάκι» από ηχεία συνδέοντάς τα μεταξύ τους. Το ηχείο που ανεβάζει τη... διάθεση θα κυκλοφορήσει στις 2 Οκτωβρίου (www.coloud.com).

Μνήμη για... μήλα

Μετά την τεράστια επιτυχία της καμπάνιας της εταιρείας HYPER στην ιστοσελίδα προσέλκυσης κεφαλαίου Kickstarter, το «στικάκι» της iStick για συσκευές της Apple μπορεί πλέον να διατεθεί στην αγορά. To πολυαναμενόμενο, από πολλούς χρήστες iPhone, iPod και iPad, φλασάκι κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να «σπάσει» τον αρχικό στόχο των 100.000 δολαρίων και να εκτοξευθεί στο 1.000.000 δολάρια. Από τη μία πλευρά διαθέτει Lighting connector ενώ από την άλλη κανονικό USB για την εύκολη μεταφορά αρχείων π.χ. σε έναν υπολογιστή, ενώ η χωρητικότητά του κυμαίνεται μεταξύ 8 και 128 GB και η τιμή του μεταξύ 85 και 360 ευρώ (ανάλογα με το μέγεθος).

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ

Σκληροτράχηλη κομψότηταΤο Galaxy Tab Active της Samsung αποτελεί την πρώτη ταμπλέτα για επαγγελματική χρήση που είναι κομψή και συγχρόνως... άτρωτη. Η εταιρεία «άκουσε» τις ανάγκες επαγγελματιών από διάφορους κλάδους και δημιούργησε μια συσκευή «πολύ σκληρή για να πεθάνει». Χάρη στο ενισχυμένο προστατευτικό του κάλυμμα το Galaxy Tab Active αντέχει πτώση από ύψος 1,2 μ., ενώ παράλληλα «βουτά» στο νερό ή στη σκόνη. Η συσκευή «αστακός» είναι εξοπλισμένη με ανεξάντλητη αποσπώμενη μπαταρία για πλήρη λειτουργία 8-10 ωρών, αντέχει σε αντίξοες συνθήκες υπερβολικής ζέστης ή ψύχους και διαθέτει τεχνολογία NFC. Εχει εμπρόσθια κάμερα 1,2 MP και οπίσθια 3,15 MP με Auto Focus, η οποία της επιτρέπει να «διαβάζει» γραμμωτούς κωδικούς προϊόντων (barcodes). Το C Pen προσφέρει ευκολία ακόμη και σε επαγγελματίες που φορούν συχνά γάντια. Τέλος, για μεγαλύτερη ασφάλεια συνοδεύεται από το σύστημα προστασίας Samsung KNOX.

Σερφάρισμα... ζενΖεν στην κατηγορία των λάπτοπ αποφάσισε να φέρει η ταϊβανέζικη Asus και έτσι δημιούργησε το Zenbook UX305. Το ισχνό λάπτοπ από αλουμίνιο έχει πάχος μόλις 12,3 χιλ. Για τα λεπτεπίλεπτα «κυβικά» του, το Zenbook κουβαλά μια εντυπωσιακή QHD IPS οθόνη 13,3 ιντσών (3.200 x 1.800 p, 276 ppi) η οποία προσφέρει κρυστάλλινη εικόνα. Εσωτερικά, διαθέτει επεξεργαστή Intel Core M Broadwell και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 128 ή 256 GB. Η αυτονομία της μπαταρίας αγγίζει τις 10 ώρες, ενώ το βάρος του λάπτοπ δεν ξεπερνά τα 1,2 κιλά. To Asus Zenbook UX305 θα κυκλοφορήσει σε μαύρο και λευκό προς το τέλος του 2014. Η εταιρεία παρουσίασε ακόμη το μικρότερο EeeBook X205, με οθόνη 11,6 ιντσών, Windows 8.1 και τιμή γύρω στα 200 ευρώ.

Επιτραπέζιο hi-tech παιχνίδι

Εναν υπολογιστή ψυχαγωγίας σε μια οθόνη πολλαπλής αφής 27 ιντσών «έκλεισε» η Lenovo. To υπέρλεπτο και κομψό Horizon 2 συνδυάζει χαρακτηριστικά ενός table PC και ενός desktop και κατά την εταιρεία είναι ικανό «να φέρει την οικογένεια πιο κοντά». Ο χρήστης επιλέγει πώς επιθυμεί να «στήσει» τη συσκευή. Για παράδειγμα, όταν τοποθετηθεί σε επίπεδη θέση ο multimedia υπολογιστής γίνεται ένα με το τραπέζι επιτρέποντας στα μέλη της οικογένειας να παίξουν ομαδικά παιχνίδια, να ζωγραφίσουν ή να αποστείλουν με ένα κούνημα (μέσω NFC) φωτογραφίες από το smartphone τους στην οθόνη και να τις επεξεργαστούν δημιουργώντας διασκεδαστικά κολάζ. Σε όρθια θέση ο χρήστης μπορεί να ανατρέξει σε λειτουργίες υπολογιστή, να απολαύσει βιντεοπαιχνίδια ή ταινίες με εντυπωσιακό ήχο χάρη στα ενσωματωμένα ηχεία Dolby Home Theater.

Μικρή αλλά με μεγάλες επιδόσειςΤα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια και κάτι τέτοιο ισχύει και στην περίπτωση της νέας ταμπλέτας Xperia Z3 Tablet Compact της Sony, από πλευράς επιδόσεων. H μικρή ταμπλέτα έχει οθόνη FHD Triluminos οκτώ ιντσών (1.920 x 1.200 p), εμπρόσθια κάμερα 2,2 MP και οπίσθια 8,1 MP, πάχος 6,4 χιλ. και βάρος 270 γραμμ. Με τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 801 στα 2,5 GHz, 3 GB μνήμη RAM και 16 GB εσωτερική μνήμη με δυνατότητα επέκτασης στα 128 GB (μέσω MicroSD) αποτελεί τη μοναδική ταμπλέτα που συνοδεύεται από το σύστημα PS4 Remote Play. Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την ταμπλέτα ως ασύρματη οθόνη για να συνδεθεί και να απολαμβάνει παιχνίδια στο PS4, όταν π.χ. η τηλεόραση είναι... κατειλημμένη. Η ανθεκτική ταμπλέτα της Sony είναι αδιάβροχη και είναι εξοπλισμένη με ενισχυμένη μπαταρία με STAMINA Mode για ακόμη περισσότερο χρόνο ζωής. Στην Ελλάδα θα τη δούμε στα τέλη Οκτωβρίου προς 499 ευρώ.

Οικονομική δικτύωση παντούΜια οικονομική ταμπλέτα επτά ιντσών ιδανική για μαθητές και χρήστες που επιθυμούν να παραμένουν δικτυωμένοι με χαμηλό κόστος παρουσίασε η Toshiba. Η Encore Mini «τρέχει» Windows 8.1 ενώ διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Atom Ζ3745, μνήμη RAM 1 GB και εσωτερική μνήμη 16 GB. Η οθόνη της έχει ανάλυση 1.024 x 600 p και η κάμερα 2 GB. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μικρή ταμπλέτα θα συνοδεύεται από μια ετήσια συνδρομή στο Office 365, χώρο αποθήκευσης 1 TB στο cloud μέσω της υπηρεσίας OneDrive, της Microsoft και τιμή στα 139 ευρώ. Αναμένεται επίσημη ενημέρωση ωστόσο σχετικά με τη διαθεσιμότητά της στην ελληνική αγορά.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Με το βλέμμα στη δράσηΑπό μικροσκοπικές κάμερες που αγαπούν τη δράση πλημμύρισε η εφετινή έκθεση. Εντυπωσιακό το σκηνικό στον χώρο της Sony, όπου η Action Cam Mini πρωταγωνιστούσε σε διάφορα σενάρια extreme sports και όχι μόνο. Η μικροσκοπική και ελαφριά κάμερα με Wi-Fi είναι ικανή να συνοδεύει τον κάτοχό της παντού και να καταγράφει κάθε στιγμή δράσης. Ζυγίζει μόλις 63 γραμμ., έχει φακό Carl Zeiss Tessar και «γράφει» HD βίντεο (1.080 p) 30 ή 60 καρέ ανά δευτ. ή βίντεο σε αργή κίνηση (720 p) 120 καρέ ανά δευτ. Με τη βοήθεια ειδικής «πανοπλίας» η κάμερα δράσης μπορεί να βουτήξει με ασφάλεια σε βάθος τριών μέτρων.

Εικονική πραγματικότητα για όλουςΜατιά στο μέλλον υπόσχεται η φουτουριστική «μάσκα» εικονικής πραγματικότητας Gear VR που προέκυψε από τη συνεργασία ανάμεσα σε Samsung και Oculus. Το μυστικό της μάσκας κρύβεται στην επικοινωνία της με το νέο phablet της εταιρείας, το Galaxy Note 4, το οποίο τοποθετείται μέσα σε αυτήν και προβάλλει το ειδικό υλικό. Φορώντας το Gear VR ο χρήστης απολαμβάνει πανοραμική, τρισδιάστατη εικόνα 360 μοιρών. Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός καταστήματος από όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν παιχνίδια, ταινίες και βίντεο με 3D γραφικά. Ανάμεσα στις εταιρείες που έχουν μπει στον «χορό» της ανάπτυξης του απαραίτητου ψυχαγωγικού υλικού βρίσκεται και η Marvel Entertainment.

Μουσική «αλληλουχία»

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, σχεδόν το 42% των χρηστών του Spotify χρησιμοποιεί τη μουσική υπηρεσία στο σπίτι του. Αυτό έλαβε υπόψη της η Philips και δημιούργησε τη σειρά ηχείων Spotify Multiroom. Τα εν λόγω ηχεία συνδέονται απευθείας με το Spotify μέσω Wi-Fi (και όχι με κάποια άλλη συσκευή) και επιτρέπουν στον κάτοχό τους να συνεχίσει να απολαμβάνει στο σπίτι του το κομμάτι που μόλις άκουγε στο κινητό του και μάλιστα από το ακριβές σημείο που το άφησε. Τα «δικτυωμένα» ηχεία πρόκειται να διατεθούν σε δύο μεγέθη με τιμές που θα κυμαίνονται από 100 ευρώ ως 150 ευρώ.

ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Καλώδια τέλος για τις ηλεκτρικές σκούπες του μέλλοντος. Πολλά από τα νέα μοντέλα είναι ασύρματα ή ακόμη και ρομποτικά, κόβοντας τον «γόρδιο δεσμό» της καθαριότητας μια για πάντα. Στο πλαίσιο του Smart Home, η Samsung παρουσίασε τη ρομποτική Powerbot VR9000 με δυνατότητα διαχείρισης εξ αποστάσεως, τεχνολογία Digital Inverter, με 60 φορές μεγαλύτερη ισχύ αναρρόφησης, CycloneForce για καλύτερο φιλτράρισμα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και σύστημα αισθητήρων FullView, για ενισχυμένη «όραση» στον χώρο. Η ρομποτική Dyson Eye 360 της βρετανικής εταιρείας, βάρους 2,4 κιλών, διαθέτει πανοραμική κάμερα 360 μοιρών με αισθητήρες υπερύθρων, γεγονός που της επιτρέπει να βλέπει τον χώρο και να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται κάθε φορά. Από την πλευρά της η LG παρουσίασε τη σειρά CordZero χωρίς καλώδιο εξοπλισμένη με την τεχνολογία RoboSense, η οποία της επιτρέπει να παρακολουθεί τον χρήστη και να τον «ακολουθεί» διατηρώντας μια σταθερή απόσταση και απαλλάσσοντάς τον από το γνωστό τράβηγμα της σκούπας. ΒΗΜΑ.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ