2014-09-18 08:13:10
Φωτογραφία για Σήμερα στο Βατικανό η συνάντηση του Τσίπρα με τον Πάπα
Ως συμβολική επίσκεψη με ιστορική σημασία, αλλά και ως ένα γεγονός με πολιτική και επικοινωνιακή αξία αντιμετωπίζουν... στον ΣΥΡΙΖΑ τη συνάντηση που θα έχει σήμερα στο Βατικανό ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο πρώτος αριστερός ευρωπαίος πολιτικός που γίνεται δεκτός στην έδρα της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και αυτό ερμηνεύεται ως «αναγνώριση της ευρωπαϊκής αριστεράς, αλλά και της διεθνούς εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ», αφού ταυτόχρονα είναι και ο πρώτος αρχηγός ελληνικού κόμματος που συναντά τον Πάπα.

Στην Κουμουνδούρου δεν κρύβουν σχεδόν τον ενθουσιασμό τους για την εξέλιξη αυτή, καθώς ο κ. Τσίπρας φαίνεται να αναδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας σε έναν πολιτικό με διεθνές κύρος, αναγνώριση και εμβέλεια.

Εκτιμούν δε ότι η ατζέντα της συζήτησης (κοινωνικά θέματα, μετανάστευση, περιβάλλον κλπ) θα δώσει την ευκαιρία να αναδεχθούν οι θέσεις της ευρωπαϊκής αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ με εκκωφαντικό τρόπο.


Σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι ο Φραγκίσκος είναι ένας Πάπας με σημαντικές διεθνείς παρεμβάσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα, όπως για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της κλιματικής αλλαγής και της διαφορετικότητας, ενώ επισημαίνουν και τις πρωτοβουλίες του για το μεταναστευτικό και κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία. Θυμίζουν ακόμη την έκκλησή του να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα, όπως και τις παρεμβάσεις του για ειρήνη στο Ιράκ και την Ουκρανία..

Ο κ. Τσίπρας πάντως φρόντισε να τηρήσει το… πρωτόκολλο πριν την επίσκεψη, καθώς ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη συνάντηση. Συνομίλησε μαζί τους για την πρωτοβουλία και τη ατζέντα της συνάντησης, αλλά δεν φέρεται να ζήτησε τη βοήθειά τους για κάποιο θέμα, καθώς το ταξίδι έχει οργανωθεί άρτια. Θεώρησε όμως ορθό να έχει μαζί τους επικοινωνία, στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων, που οικοδομεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκκλησιαστικό παράγοντα, αφού πρόκειται για μια συνάντηση που ασφαλώς έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για εκείνους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ