2014-09-18 08:41:03
Φωτογραφία για Η Σκωτία αποφασίζει, η Μεγάλη Βρετανία τρίζει
Ξεκινά σήμερα το κρίσιμο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της

Σε παρτίδα για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο διεξάγεται σήμερα. Ένα δημοψήφισμα το μέλλον του οποίο θα κρίνει όχι μόνο το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και πιθανότατα το χάρτη της Ευρώπης καθώς σε περίπτωση που οι Σκωτσέζοι ανεξαρτητοποιηθούν ανοίγει η όρεξη και σε άλλες παρόμοιες αποσχιστικές περίπτώσεις. Όπως για παράδειγμα οι Καταλανοί στη Ισπανία.

Χθες έπεσε η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας. Περισσότεροι από 4 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται σήμερα στις κάλπες προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα:

«Πρέπει η Σκωτία να είναι ανεξάρτητη χώρα, ναι ή όχι;»

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κινείται στην κόψη του ξυραφιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες το ποσοστό των Σκωτσέζων πολιτών που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στο 53%.


Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την εταιρεία Survation για λογαριασμό της σκωτσέζικης εφημερίδας Daily Record και σύμφωνα με την οποία το ποσοστό των πολιτών που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας φτάνει το 47%, ποσοστό μικρότερο σε σχέση με άλλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν την ίδια ημέρα. Σύμφωνα με την έρευνα, το 9% των πολιτών παραμένουν αναποφάσιστοι.

Σε μία άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, η παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο προηγείται έναντι της ανεξαρτητοποίησης με 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό των εφημερίδων Times και Sun, έδειξε ότι η υποστήριξη για την παραμονή της Σκωτίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται στο 52%, ενώ το ποσοστό αυτών που επιθυμούν την ανεξαρτητοποίησή της φτάνει το 48%, με εξαίρεση τους αναποφάσιστους που αριθμούν το 6% των πολιτών με δικαίωμα ψήφου.

Η YouGov αναφέρει ότι από τη δημοσκόπηση φαίνεται πως η πλειονότητα των ανδρών που ερωτήθηκαν τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ενώ οι περισσότερες γυναίκες υπέρ της παραμονής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

πηγή: newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ