2014-09-18 09:43:45
Φωτογραφία για Δημόσιο Νηπιαγωγείο Οργάνης: Άλλο ένα έγκλημα… Επιβεβλημένη απάντηση από τον Υπουργό Παιδείας
Άλλη μια εγκληματική ιστορία, από τις χιλιάδες που συσσωρεύονται επί δεκαετίες και έφεραν την Ελληνική Θράκη σε αυτό το εθνικό χάλι και δεν ξέρουμε πού αλλού στο μέλλον Το ελληνόγλωσσο δημόσιο νηπιαγωγείο στο Πομακοχώρι Οργάνη (ν. Ροδόπης) για χρόνια λειτουργούσε μόνο…στα χαρτιά, αφού οι φανατικοί οπαδοί της ΄Αγκυρας απέτρεπαν με απειλές και βία τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο «Ελληνικό» νηπιαγωγείο.

Το 2014 παρά το εχθρικό κλίμα και τους σοβαρούς κινδύνους που αναλάμβαναν οι γονείς έναντι των ισχυρών πρακτόρων της περιοχής, απεφάσισαν για πρώτη φορά να στείλουν τα παιδιά τους στο μέχρι τότε κλειστό νηπιαγωγείο.

Από την οπτική γωνία της Άγκυρας, μια τέτοια εξέλιξη ήταν σαφώς μια ήττα της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, αφού φρόντισαν να «ιδρύσουν» και να λειτουργούν για χρόνια (χωρίς καμία ελληνική αρχή αστυνομική, δικαστική ή άλλη να παρεμβαίνει) παράνομο «τουρκικό» νηπιαγωγείο και να μαντρώνουν εκεί για να δηλητηριάζουν με προπαγάνδα τις αθώες ψυχές των μικρών παιδιών.


Τώρα, ποιός χρηματοδοτεί το νηπιαγωγείο, ποιοί νηπιαγωγοί υπηρετούν, τι είδους υπηρεσίες παρέχουν, τι συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας επικρατούν, αυτά δεν …αφορούν καμία κρατική αρχή. Απλά, το ελληνικό κράτος είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ.

Το δημόσιο, λοιπόν, νηπιαγωγείο αντί να λειτουργήσει από το Σεπτέμβριο του 2013, ξεκίνησε το…Δεκέμβριο. Οι γονείς με ιώβειο υπομονή περίμεναν…παρά το γεγονός ότι το παράνομο τουρκικό είχε ξεκινήσει τις εργασίες του κανονικά από το Σεπτέμβριο.

Όμως, αυτή δεν ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση που επρόκειτο να βιώσουν. Η νηπιαγωγός, ήταν έγκυος και το Μάρτιο του 2014 αποχώρησε με μακροχρόνια άδεια. Τα 13 παιδάκια έφυγαν «πακέτο» πίσω στα σπίτια τους, τη στιγμή που το παράνομο τουρκο-νηπιαγωγείο συνέχισε να λειτουργεί και οι φίλοι των μικρών παιδιών κάθε πρωί συνέχιζαν μέσα στο χωριό να πηγαίνουν επιδεικτικά στο νηπιαγωγείο στολισμένα και

σινιαρισμένα.

Μάλιστα, στο τέλος της σχολικής χρονιάς το παράνομο τουρκο-νηπιαγωγείο έκανε και γιορτή αποφοίτησης με ομιλίες και παιχνίδια, γεγονός που προκάλεσε δικαιολογημένα αισθήματα απογοήτευσης στα παιδάκια και προβληματισμούς στους γονείς τους.

Το ερώτημα που τους βασανίζει είναι: Τι θα κάνουν σε λίγο καιρό (Σεπτέμβριο 2014) στην έναρξη της σχολικής χρονιάς; Να εγγράψουν τα παιδιά τους στο δημόσιο νηπιαγωγείο το οποίο δεν ξέρουν πότε και εάν θα λειτουργήσει; Κανείς «αρμόδιος» όλους αυτούς τους μήνες που πέρασαν δεν είχε την ελάχιστη ευαισθησία να τους ενημερώσει με κάποιο τρόπο, έστω και ανεπισήμως, για το τι πρόκειται να γίνει. Μήπως να στείλουν τα παιδιά τους στο παράνομο τουρκο-νηπιαγωγείο να τελειώνει επιτέλους αυτή η αθλιότητα και το πάρε δώσε με το ελληνικό υπουργείο παιδείας και γενικά με το ελληνικό κράτος;

Οι οικογένειες αρχικά σκέφθηκαν όπως ο οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης ενός δημοκρατικού κράτους και αγνόησαν τις απειλές των τουρκικών μηχανισμών. Όμως για κακή τους τύχη έπεσαν πάνω σε ελληνικούς μηχανισμούς οι οποίοι τους εξέθεσαν και ουσιαστικά τους σπρώχνουν στο μαντρί της Άγκυρας. Και, μετά, οι ποικιλόσχημοι ανόητοι αναρωτιούνται βλακωδώς γιατί ακραία κόμματα τύπου ΚΙΕΦ παίρνουν τέτοια εκλογικά ποσοστά.. Τους υπευθύνους να τους αναζητήσουν στους άχρηστους δημοσίους υπαλλήλους που χειρίζονται τέτοια θέματα, στους άχρηστους πολιτικούς και στην εγκληματικά αδιάφορη και τουρκοφοβική τοπική χριστιανική κοινωνία.

«Γίναμε ρεζίλι» λένε οι οικογένειες των παιδιών. «Τώρα αντιμετωπίζουμε και το χλευασμό των άλλων…Μας κοροϊδεύουν και οι πιο παρακατιανοί…Αυτό μας θυμίζει ένα ανοργάνωτο, ασυντόνιστο έως ανύπαρκτο κράτος Μετά αναρωτιούνται πως πήρε το ΚΙΕΦ τέτοια ποσοστά… Είναι πιο αξιόπιστο από το κράτος, τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο…Όταν οι κομματικοί μηχανισμοί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ έχουν προσλάβει σε συγκεκριμένο πρόγραμμα στα Πομακοχώρια, με αδιαφανείς διαδικασίες, τη γυναίκα ανώτατου στελέχους του ΚΙΕΦ η οποία χωρίς κανένα φόβο και αξιοποιώντας σχέσεις που έστησε μέσα από τη θέση της ως δημόσιος υπάλληλος του ελληνικού κράτους, μοίραζε μερόνυχτα ψηφοδέλτια του παρακρατικού μορφώματος της Άγκυρας, τι περιμένετε;»

Αναρωτιόμαστε εάν οι αρμόδιοι που χειρίζονται αυτά τα θέματα είναι υπάλληλοι του ελληνικού ή του τουρκικού κράτους. Πάντως οι ενέργειές τους υπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας και μόνο.

Μόνο αφελείς πλέον θα στείλουν τα παιδιά τους σε δημόσιους εκπαιδευτικούς θεσμούς. Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν ΚΙΕΦ ακόμα και όσοι αφελείς δεν το ψήφισαν τώρα…Και, μετά, θα ακούμε στις τηλεοράσεις, όσοι μπορούμε να πιάσουμε ελληνικό σήμα στα πομακοχώρια, απίστευτες μπουρδολογίες και αναλύσεις βλακόσχημων ειδικών, εγχωρίων, αλλά και εξ Αθηνών!».

Ποια είναι η θέση του Υπουργού Παιδείας Ανδ. Λοβέρδου, αλλά και του Γεν. Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλαντζή; Θα επιλεγεί η ένοχη σιωπή ή η άμεση αντίδραση;
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ