2014-09-18 15:05:10
Φωτογραφία για Λαβρόφ: Το ΝΑΤΟ στην ουσία σπρώχνει το Κίεβο στη βίαιη επίλυση της σύγκρουσης...
Το ΝΑΤΟ στην ουσία σπρώχνει το Κίεβο στη βίαιη επίλυση της σύγκρουσης Την είδηση αυτή μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS με αναφορά στη δήλωση του επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ την οποία έκανε στη συνέντευξη στο παράρτημα της εφημερίδας "Rossiyskaya gazeta " (Russia beyond headlines) στην ισπανική έκδοση El Pais.

"Σήμερα η Ουκρανία έχει την επιλογή να ακολουθήσει το δρόμο της ειρήνης και ενός εποικοδομητικού διαλόγου ή να επιλέξει τον αυταρχισμό και τη εθνικιστική ριζοσπαστική δικτατορία. Η απόφαση μένει στο Κίεβο και την ουκρανική κοινωνία ", επισήμανε ο Υπουργός.

Στη Μόσχα υπάρχει πεποίθηση ότι εμφανίστηκε μια πραγματική ευκαιρία να σταματήσει η αδελφοκτονία στην Ουκρανία. "Για το σκοπό αυτό πρέπει παράλληλα με την τήρηση της εκεχειρίας όσο γίνεται πιο γρήγορα να αρχίσει ένας περιεκτικός, ανοικτός ενδοουκρανικός διάλογος με συμμετοχή εκπροσώπων όλων των περιοχών, όλων των πολιτικών δυνάμεων
. Στα πλαίσιά του χρειάζεται να συζητηθεί όλο το σύνολο υποθέσεων που αφορούν στη συνταγματική διαμόρφωση, καθώς και σε γενικές γραμμές στο μέλλον της χώρας στην οποία άνετα και με ασφάλεια να ζήσουν όλα τα έθνη, όλες οι μειονότητες και περιοχές, όπου πλήρως να τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο το φάσμα τους ", υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Με σκοπό να μην επιτραπεί η περαιτέρω ένταση της κατάστασης στην Ουκρανία θεωρεί πολύ σημαντικό "όλοι ανεξαιρέτως οι εξωτερικοί παίκτες να παραμένουν συντηρητικοί ". "Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο για τις ενέργειες μερικών δυτικών συνεργατών οι οποίοι αντί μια σοβαρή ανάλυση πολύπλοκων κοινωνικών και πολιτικών διαδικασιών στη χώρα αυτή αναιτιολόγητα προτιμούν να εναποθέτουν όλη την ευθύνη για τα συμβάντα στη Ρωσία ", διαπίστωσε ο Λαβρόφ.

Επέστησε την προσοχή στον καταστροφικό ρόλο του ΝΑΤΟ σε όλη τη διάρκεια της ενδοουκρανικής κρίσης. "Ειδικότερα, στο Σύμφωνο επέλεξαν την πορεία προς την ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού της Ουκρανίας που, ως γνωστόν, χρησιμοποιείται ενάντια στον άμαχο πληθυσμό. Η ηγεσία του ΝΑΤΟ στηρίζει τις προθέσεις των κρατών-μελών να διευρύνουν τους όγκους προμήθειας στην Ουκρανία ειδικών μέσων και πολεμικού οπλισμού τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται από τις ουκρανικές αρχές για εσωτερικούς διωγμούς. Με τον τρόπο αυτό το Κίεβο στην ουσία σπρώχνουν στη βίαιη επίλυση της σύγκρουσης ", δήλωσε ο επικεφαλής του διπλωματικού οργάνου.

"Η ουσία και ο τόνος των δηλώσεων της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη μεγάλη Βρετανία σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία μαζί με ανακοιωθέντα σχέδια της διεξαγωγής κοινών με το Κίεβο ασκήσεων του Συμφώνου στο έδαφος αυτής της χώρας μέχρι το τέλος της τρέχουσας χρονιάς προφανώς δεν βοηθούν την ειρηνική διαδικασία και απλώς δυσχεραίνουν το διχασμό στην ουκρανική κοινωνία ", υπογράμμισε ο Λαβρόφ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ