2014-09-18 19:08:07
Φωτογραφία για Φεστιβάλ από το WWF στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου
Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ για την επαναχρησιμοποίηση, ανταλλαγή και δωρεά αντικειμένων, από το... πρόγραμμα Καλύτερη Ζωή του WWF Ελλάς, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Βρυσάκι.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα του WWF Ελλάς, Καλύτερη Ζωή, αποκλειστικός δωρητής του οποίου είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να μεταποιήσουν, να χαρίσουν, να «φτιάξουν μόνοι τους», να «κάνουν το καλό» και να δουν με άλλο μάτι διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Δωρεάν δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες, παιδιά και οικογένειες, ενδιαφέρουσες προβολές, επιτόπιες DIY κατασκευές, συλλογή μεταχειρισμένων ειδών που θα διατεθούν για καλό σκοπό, καθώς και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις σε συνδυασμό με μία συναυλία-έκπληξη, θα διανθίσουν το πρόγραμμα του διημέρου φεστιβάλ με τίτλο «Δες το αλλιώς» που θα λάβει χώρα στον Πολυχώρο Βρυσάκι, το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.


Λίγα λόγια για το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Μια σειρά από βιωματικά εργαστήρια περιμένουν μικρούς και μεγάλους για να τους μυήσουν στον κόσμο της επαναχρησιμοποίησης, δίνοντας νέα ζωή σε άχρηστα αντικείμενα. Μαζί μας θα είναι οι: Handmade revolution, Transfodesign, Μικροί Μεγάλοι, ftiaxto.gr, Ηλέκτρα Πάστη, Αναστασία Δάλμα, Yiuco, Sofan, Γιώργος Κατσαρός και Ευαγγελία Μπίζα για να μας ξεναγήσουν στον εκπληκτικό κόσμο της επαναχρησιμοποίησης.

Η παιδική ενότητα του Σαββατοκύριακου φιλοξενεί πλούσιες δράσεις που διοργανώνουν το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, οι Μικρές Ιστορίες, το BabyFeat, η ομάδα Transfodesign, το Εργαστήριο Τέχνης Χαλκίδας, τα Μανταλάκια και η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νικόλα Τσαφταρίδη. Από ανακυκλωμένες δημιουργίες και ιδέες για ένα πιο οικολογικό πάρτι μέχρι θεατρικά δρώμενα και ήχους από αυτοσχέδια μουσικά όργανα, οι μικροί φίλοι θα διαπιστώσουν από πρώτο χέρι την αξία της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της παράτασης ζωής των αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι Bookcrossers διοργανώνουν ένα ξεχωριστό κυνήγι θησαυρού στην περιοχή γύρω από το Βρυσάκι για μικρούς και μεγάλους λάτρεις των βιβλίων.

Ιδιαίτερο τόνο στο φεστιβάλ θα δώσει μία ξεχωριστή συμμετοχική συναυλία που φέρει την αυτοσχεδιαστική έμπνευση του Νίκου Τουλιάτου και του Simone Mongelli.

Ελάτε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για όσους τα έχουν ανάγκη

Δεν σταματάμε όμως στην επαναχρησιμοποίηση και μεταποίηση αντικειμένων! Ξεχωριστό βήμα στο φεστιβάλ θα έχει η δωρεά αντικειμένων που δεν χρειαζόμαστε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή (24 - 28 Σεπτεμβρίου) συγκεντρώνουμε στον πολυχώρο Βρυσάκι είδη πρώτης ανάγκης (φάρμακα που δεν έχουν λήξει, ανδρικά μπουφάν και παπούτσια, κάλτσες, sleeping bags, σκουφιά, παγούρια, κουζινικά) για τις ανάγκες των κέντρων υποδοχής αστέγων, των Πολυϊατρείων και του προγράμματος ΣΤΕΓΗ της PRAKSIS. Αν λοιπόν έχετε αυτά τα αντικείμενα, μην τα πετάξετε! Ελάτε να τα διαθέσουμε στους ανθρώπους που θα τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Δες το αλλιώς» για σχολεία

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "Δες το αλλιώς" διοργανώνονται εκπαιδευτικές δραστηριότητες αποκλειστικά για σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή (24-26 Σεπτεμβρίου) με διαδραστικά εργαστήρια που θα φέρουν στον πυρήνα τους την πολύτιμη σημασία της ανταλλαγής, της συνετής κατανάλωσης και της επαναχρησιμοποίησης αντικειμένων. Οι μαθητές των σχολείων καλούνται να προσφέρουν προαιρετικά ένα παιχνίδι τους το οποίο θα λειτουργεί ως συμβολικό «εισιτήριο» εισόδου. Τα συγκεντρωμένα παιχνίδια θα αποτελέσουν δωρεά των μαθητών στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας μαζί με προσχολικά βιβλία, δωρεά των εκδοτικών οίκων Κέδρος, Μεταίχμιο και Καλειδοσκόπιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Jailbreak του ios 8
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Jailbreak του ios 8
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ