2014-09-18 20:35:09
Φωτογραφία για Συνεδρίαση προεδρείου ΣΕΣ στη Κοπεγχάγη
Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε ολόκληρη την Ευρώπη και η αναγκαιότητα αλλαγής πορείας μ ένα νέο κύκλο ανάπτυξης και... κοινωνικής ευημερίας, τίθενται επί τάπητος στη συνεδρίαση του Προεδρείου της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων που διεξάγεται από τη Δευτέρα στην Κοπεγχάγη.

Τη ΓΣΕΕ εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος ο οποίος εξελέγη και στην προπαρασκευαστική επιτροπή που έχει ως αντικείμενο τη διαδικασία επιλογής νέου Γενικού Γραμματέα της ΣΕΣ.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί στα κράτη-μέλη, με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ να τονίζει ότι ο στόχος πρέπει να είναι η μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση για μια ομόσπονδη Ευρώπη όπου η κοινωνική διάσταση δεν θα αποτελεί συμπλήρωμα αλλά ουσιαστικό συστατικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι με γοργούς ρυθμούς θεμελιώνεται η Ευρώπη δύο ταχυτήτων, καθώς οι δομικές απορρυθμίσεις και η ατζέντα λιτότητας δημιουργούν μια νέα περιφέρεια κοινωνικού ντάμπινγκ με έλλειμμα δικαιωμάτων και ανυπαρξία συλλογικών θεσμών όπου οι χώρες του Νότου συναντώνται με την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.


Το Προεδρείο της ΣΕΣ συζήτησε και θέματα που αφορούν στην πορεία της ΣΕΣ προς το εκλογικό της συνέδριο και υιοθετήθηκε η πρόταση της ΓΣΕΕ για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών διασκέψεων κορυφής των εθνικών συνομοσπονδιών σε κάθε χώρα-μέλος που αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογη με αυτή που είχε πραγματοποιήσει η Συνομοσπονδία τον Φεβρουάριο του 2014 στην Αθήνα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ