2014-09-18 20:56:51
Φωτογραφία για ΑΥΡΙΟ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
Στην επανακατάθεση των τροπολογιών του για την δωρεάν παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για την επαναφορά της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα 0,90 λεπτά το λίτρο, θα προχωρήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο επίμαχες τροπολογίες θα κατατεθούν στο νομοσχέδιο για τα θέματα εφοδιαστικής (logistics), το οποίο συζητείται Τετάρτη και Πέμπτη στο Τρίτο Θερινό Τμήμα της Βουλής. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τροπολογίες είχαν ενταχθεί στην κύρωση των συμφωνιών για τους υδρογονάνθρακες, που ψηφίσθηκε σήμερα από τη Βουλή. Όμως αποσύρθηκαν, σύμφωνα με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Θοδωρή Δρίτσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση οχτώ υπουργικών τροπολογιών, εκ των οποίων οι τέσσερις χθες το βράδυ.

Ωστόσο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης είπε ότι το κόστος της τροπολογίας για την δωρεάν διανομή ρεύματος είναι 263 εκατ. ευρώ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ανακοίνωσε ότι είναι 69 εκατ. Στη συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ισχυρίσθηκε ότι εξαιτίας αυτή της αντίφασης ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την τροπολογία.


Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης εξήγησε πως η διαφορά προκύπτει επειδή η κυβέρνηση υπολογίζει την δωρεάν διανομή ρεύματος και στις 570.000 οικογένειες που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ ανακοίνωσε την διανομή σε περίπου 300.000 οικογένειες.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος σημειώνει: «Σύμφωνα με τα όσα είπαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο το πρωί, Παρασκευή, 19/9, επανακατατίθενται στη Βουλή οι δύο τροπολογίες για το πετρέλαιο θέρμανσης και το δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ