2014-09-19 10:17:26
Φωτογραφία για Έρχονται νέες συμβάσεις γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι θα γίνει με τους νέους γιατρούς
IATROPEDIA

Ελπίδα πως μπορεί να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ αποκτούν δεκάδες νέοι γιατροί που μπήκαν σε μια δύσκολη περίοδο στην αγορά. Άλλωστε στο τέλος Σεπτεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ μετά την τρίμηνη παράταση που είχε δοθεί πριν το καλοκαίρι. 

Βέβαια όλα δείχνουν πως οι συμβάσεις των παλαιών συμβεβλημένων γιατρών θα ανανεωθούν, αλλά περί τα τέλη του έτους αναμένεται να υπάρξει προκήρυξη και πρόσκληση ειδικά για τους νέους γιατρούς. 

Όμως όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν πριν το πέρας τουλάχιστον δυο –τριών μηνών καθώς θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το κονδύλι που μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ για νέες συμβάσεις με γιατρούς. Οι καλά γνωρίζοντες το προσδιορίζουν περί τα τέλη του χρόνου. 

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες συμβάσεις θα έχουν συγκεκριμένα κριτήρια για ειδικότητες και περιοχές αφού το υπουργείο Υγείας θέλει να καλύψει τις τρύπες που σήμερα παρουσιάζουν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα. 

Πάντως όλα δείχνουν πως πλέον βαρύτητα θα δίνεται στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς και όχι στο ΠΕΔΥ ώστε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο με γιατρούς σε όλη τη χώρα. 

Να σημειωθεί ότι σήμερα περίπου 4000 ιδιώτες γιατροί είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός να αυξηθεί δεδομένου ότι δεν αναμένονται και πολλές προσλήψεις στο ΠΕΔΥ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ