2014-09-19 16:48:23
Φωτογραφία για Αποκλειστικό VIDEO από την Αστυνομική έφοδο εναντίον των κουκουλοφόρων στη Θεσσαλονίκη...[video]
Με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η Ελληνική Αστυνομία τερμάτισε τη δράση των νεαρών ταραξιών που είχαν αποκλείσει το κέντρο της Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ Αμέσως μετά τη λήξη της ειρηνικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ομάδες κουκουλοφόρων παρέμειναν στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια. Πυρπόλησαν κάδους και απορρίμματα μη επιτρέποντας την κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Εγνατία. Κάποιοι από αυτούς πετούσαν πέτρες σε αστυνομικούς ενώ άλλοι στράφηκαν εναντίον διερχόμενων πολιτών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ταραξιών αποτελούνταν από αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15 έως 20 ετών.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρακολουθούσε από απόσταση τη δράση των κουκουλοφόρων. Έπειτα από αρκετή ώρα ο βοηθός Αστυνομικού Διευθυντή της ΓΑΔΘ έδωσε εντολή για επέμβαση. "Αιχμή του δόρατος" στην αστυνομική επέμβαση ήταν οι δικυκλιστές της ομάδας "Ζ". Με αστραπιαίους ελιγμούς εφόρμησαν προς τους ταραξίες διώκοντάς τους σε όλη την πλατεία αρχαίας αγοράς. Οι κουκουλοφόροι πέρασαν την οδό Φιλίππου και χάθηκαν στα στενά. Οι μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ. προέβησαν σε δεκάδες προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πορείας δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Παρούσα στη διαδήλωση και υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή της ήταν η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννα Γαϊτάνη.

Δείτε στο βίντεο τις αποκλειστικές εικόνες από την αστυνομική επιχείρηση που κατέγραψε η κάμερα του thestival.gr.
Πηγή
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ