2014-09-19 21:24:36
Φωτογραφία για Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας : Καταγγέλει την παρέμβαση της αστυνομίας στο χθεσινό αντιφασιστικό συλλαλητήριο
"Χαιρετίζουμε το χθεσινό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πάτρας. Η μεγάλη μαζικότητα της χθεσινής πορείας, ο ειρηνικός αλλά και ανυποχώρητος χαρακτήρας της, το έντονο στοιχείο της νεολαίας –απ’ τα μαζικότερα μπλοκ φοιτητικών συλλόγων- αλλά και των εργαζομένων, δείχνουν ότι το μαζικό κίνημα νεολαίας-εργαζομένων είναι αυτό που θα βάλει τέλος στο Φασισμό και στις πολιτικές που τον γεννούν.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλουμε τη στάση των μηχανισμών καταστολής καθώς η αστυνομία προέβη σε επιθέσεις με δακρυγόνα και γκλοπ σπάζοντας τα μπλοκ των διαδηλωτών χωρίς να υπάρχει λόγος, ενώ μετά το πέρας της πορείας άντρες της αστυνομίας με πολιτικά πραγματοποίησαν 22 αναίτιες προσαγωγές, εκ των οποίων 4 μέλη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που συνοδεύτηκαν από κοσμητικά επίθετα. Η στάση τους αυτή δείχνει ότι μόνος σκοπός της Αστυνομίας, υπηρετώντας το κράτος έκτακτης ανάγκης του Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι άλλος από το να τρομοκρατήσει τον κόσμο που αντιστέκεται και διεκδικεί, να κάμψει το φρόνημα του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας.


Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στάση αυτή της Αστυνομίας η οποία παρατηρήθηκε σε όλες τις πόλεις όπου έλαβαν χώρα μαζικά συλλαλητήρια.

Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δε μας σταμάτησε μέχρι τώρα κι ούτε θα μας σταματήσει ποτέ. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε ότι τέτοιες επιθέσεις τόσο σε μέλη της οργάνωσης μας όσο και στο κίνημα σε καμία περίπτωση δεν μας τρομοκρατούν αλλά μας γεμίζουν οργή και αποφασιστικότητα για να ανατρέψουμε αυτή την ακροδεξιά κυβέρνηση. Με μαζικούς κι ανυποχώρητους αγώνες κρατάμε τη μνήμη του Παύλου και του Λουκμαν ζωντανή. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας, πρώτα απ’ όλα, για μια άλλη κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή θρησκείας, μια κοινωνία συλλογικής δημιουργίας και όχι ατομικής ανασφάλειας, μια κοινωνία χωρίς μνημόνια, χωρίς τον φόβο της ανεργίας και της επισφάλειας, χωρίς την τρομοκρατία της καταστολής.

Έχουμε τη δύναμη, το πείσμα, το θάρρος και την επιθυμία να ανατρέψουμε αυτή την αυταρχική ακροδεξιά κυβέρνηση, χτίζοντας τον κόσμο των δικών μας αναγκών και ελευθεριών, και θα το κάνουμε! Έχει έρθει η ώρα να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα μας. Και θα την πάρουν. Το μέλλον είναι δικό μας!"
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ