2014-09-20 02:12:05
Φωτογραφία για Ανεπιθύμητοι στο Κερατσίνι, όσοι προσβάλλουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και αμαυρώνουν τους αγώνες των συμπολιτών μας
Κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του αντιφασίστα Κερατσινιώτη Παύλου Φύσσα, ομάδα κουκουλοφόρων «γνωστών - αγνώστων» προσπάθησε να αμαυρώσει το περιεχόμενο των εκδηλώσεων. Προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει τον λαό της πόλης μας αλλά και το Πανελλήνιο. Προσπάθησε να ακυρώσει το εκπεμπόμενο αντιφασιστικό, αντιναζιστικό μας μήνυμα.

Οι κουκουλοφόροι θέλησαν μέσα από τους βανδαλισμούς στους οποίους επιδόθηκαν να μηδενίσουν την παρουσία και τη φωνή χιλιάδων αντιφασιστών από το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και ολόκληρη την Αττική, οι οποίοι συμμετείχαμε στη μαζική πορεία μνήμης για τον Παύλο Φύσσα.

Έδωσαν οι «γνωστοί - άγνωστοι» το έναυσμα για την δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η πόλη μας και τα εμπορικά της καταστήματα έμειναν απροστάτευτοι. Γεννούνται εύλογα ερωτηματικά, γιατί ενώ οι κουκουλοφόροι προβοκάτορες είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους ώρες πριν την πορεία, τα όργανα της τάξεως δεν προέβησαν σε ενέργειες απομόνωσης των «γνωστών-αγνώστων» προβοκατόρων.


Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μαθητές, νέοι και άνεργοι ΠΟΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ διατρανώνοντας την καταδίκη μας για τους ναζιστές δολοφόνους του Παύλου Φύσσα. Σταθήκαμε απέναντι στο ναζιστικό φίδι της Χρυσής Αυγής ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ. Όπως ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΑ στάθηκε απέναντι στο δηλητήριο του ναζιστικού φιδιού ο Παύλος Φύσσας με τη μουσική και τον τρόπο ζωής του. Όπως ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ στάθηκαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας στην Εθνική Αντίσταση απέναντι στους ναζιστές κατακτητές και στους ντόπιους κουκουλοφόρους συνεργάτες τους, ενταγμένοι στις οργανώσεις του ΕΑΜ και στις μονάδες του εφεδρικού ΕΛΑΣ του Κερατσινίου. Όπως ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ πολέμησαν στη μάχη της Ηλεκτρικής. Όπως ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ έγραφαν τα αντιχουντικά συνθήματα στις μάντρες και στους τοίχους των εργοστασίων της πόλης μας. Όπως ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ κι εμείς οι ίδιοι παιδιά ακόμα, πηδάγαμε τους τοίχους των σπιτιών του Κερατσινίου, κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ, αγωνιζόμενοι για να μην έρθει η χαβούζα στην πόλη μας. Όπως ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ συμμετέχουν τα παιδιά μας στους αγώνες του σήμερα για το δικαίωμά σε μια καλύτερη ζωή.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι κουκουλοφόροι προβοκάτορες έσπασαν το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) της πόλης μας, επιτέθηκαν σε εργαζόμενους Σούπερ Μάρκετ και στη συνέχεια έκλεψαν τα ταμεία του, έσπασαν φούρνους, καταστήματα ρούχων, πρακτορεία ΟΠΑΠ καθώς και τις προθήκες του Δημαρχείου της πόλης μας. Μπαίνοντας στους πυκνοκατοικημένους δρόμους της πόλης έκαψαν δεκάδες κάδους απορριμμάτων μπροστά στις πόρτες των σπιτιών μας. Επιτέθηκαν σε λεωφορείο γεμάτο επιβάτες, κατά τη διαδρομή του μέσα στο Κερατσίνι. Ξήλωσαν και κατάστρεψαν τις Δημοτικές πινακίδες στην περιοχή. Χρησιμοποίησαν ακόμα και πυροσβεστήρες για να τρομοκρατήσουν δημότες και εργαζόμενους στα ανοικτά καταστήματα. Όλα αυτά και όχι μόνο, φορώντας σταθερά από την αρχή έως το τέλος, παντού και πάντα κουκούλες.

Ας καταλάβουν καλά ότι αυτή η πόλη και οι πολίτες της δεν συνεργάστηκαν, δεν ανέχτηκαν και δεν υπήρξαν ποτέ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ. Και θα γίνουν ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ούτε σήμερα ούτε στο μέλλον. Αυτή η πόλη, οι δρόμοι και οι πλατείες της, τα σπίτια και τα μαγαζιά της δεν έγιναν ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνουν ΓΚΕΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ.

Ας καταλάβουν καλά ότι αυτή η πόλη και οι πολίτες της έχουν ιστορία αλλά και σημερινή παρουσία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ πάντα με ΚΑΘΑΡΟ το πρόσωπο. Η πόλη αυτή και οι πολίτες της έχουν την δική τους ιδιαίτερη συμμετοχή, μέσα από τις προσωπικές διαδρομές αλλά και τις οργανωμένες εντάξεις στις συλλογικότητες, τους φορείς και τις οργανώσεις οι οποίες και εχθές τίμησαν αγωνιστικά την μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα.

Στην πόλη αυτή κανένας κουκουλοφόρος ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να γίνει ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ, κανένας κουκουλοφόρος δεν θα μπορέσει να μας προβοκάρει, να μας φοβίσει, να μας περιθωριοποιήσει.

Είναι υποχρέωση ΟΛΩΝ ΜΑΣ, των δημοτών, των φορέων, της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων να υπερασπιστούμε αποφασιστικά χωρίς ταλαντεύσεις και αμφισημίες αυτό το μήνυμα. Καλούμε τον καθένα και την καθεμία σε συντονισμό για την υπεράσπιση της ιστορίας, της θέλησης και της ζωής των ανθρώπων της πόλης μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ»
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ