2014-09-20 04:36:07
Φωτογραφία για Χρειαζόμαστε έναν μάγο νάνo [video]
Δεν είναι μεταφορικός ο τίτλος. Είναι αυτό που συνέβη πριν μερικές μέρες στην Λα Πλάτα της Αργεντινής. Μπορεί το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Εστουδιάντες και Χιμνάσια Λα Πλάτα να μην έχει την αίγλη άλλων κλάσικο, είναι όμως μια μεγάλη κόντρα απέναντι στις δυο ομάδες της πόλης.

Και όταν η τύχη τα φέρνει να συναντηθούν στην προκριματική φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα το παιχνίδι αποκτά άλλη σημασία, με τους παράγοντες της (μικρότερης εκ των δύο) Χιμνάσια να το χαρακτηρίζουν ως το σημαντικότερο παιχνίδι της ιστορίας.

Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, η Χιμνάσια θα έπρεπε να κερδίσει στην έδρα της Εστουδιάντες το γνωστό και ως Εστάδιο Ούνικο που από το 2003 οπότε και χτίστηκε δεν έχει δει ποτέ την Χιμνάσια να κερδίζει την μεγάλη αντίπαλό της. Ο θρύλος (και στη Ν. Αμερική πολύ συχνά έχει δόση αλήθειας σε τέτοια θέματα) λέει ότι η Εστουδιάντες είχε έναν νάνο να τη συνοδεύει στα παιχνίδια της για γούρι. Όταν το γήπεδο χτίστηκε ο νάνος πέρασε από τα αποδυτήρια για να τα «ευλογήσει» και να φέρει τύχη στην Εστουδιάντες. Όπως όλοι καταλάβαμε αυτός είναι και ο λόγος που η Χιμνάσια δεν λέει να κερδίσει ποτέ και όχι τίποτα ξενέρωτο όπως π.χ. ότι δεν είχε καλή ομάδα.


Μια μέρα λοιπόν πριν τη ρεβάνς, στην προπόνηση της Χιμνάσια, εμφανίστηκε ένας νάνος ντυμένος στα λευκά κρατώντας κάτι σαν έναν σταυρό και έκοβε βόλτες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το βίντεο και οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του Ίντερνετ και τα τσακάλια δημοσιογράφοι βρήκαν τον νάνο που μίλησε με απόλυτο επαγγελματισμό: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά, είναι μυστικό, ένα μυστήριο. Δεν μπορεί κάποιος να αποκαλύπτει τα μυστικά του. Πήγα στις εστίες για να μεταφέρω ενέργεια για μια ομάδα. Δεν μπορώ να αποκαλύψω για ποια γιατί δεσμεύομαι με συμβόλαιο. Είμαι από την Λα Πλάτα, αλλά δεν είμαι ούτε Εστουδιάντες, ούτε Χιμνάσια. Το αποτέλεσμα αύριο θα είναι 1-1 και θα περάσει με το εκτός έδρας γκολ η Χιμνάσια«.

Οι οπαδοί της Εστουδιάντες δεν φάνηκαν να πτοούνται και απάντησαν με τις κλασικές αργεντίνικες αφίσες λέγοντας για 7 νάνους για να υπενθυμίσουν το ιστορικό 7-0 σε αυτό το στάδιο πριν μερικά χρόνια (συνολικός απολογισμός για τη Χιμνάσια στο Εστάδιο Σιουδάδ ντε λα Πλάτα 0-2-7). Τελικά και παρά τις μεταφυσικές βοήθειες η Χιμνάσια δεν τα κατάφερε ούτε αυτή τη φορά, έχασε με 1-0 αρκετά δίκαια και δεν πέρασε στην επόμενη φάση του θεσμού. Ο προπονητής της ομάδας Πέδρο Τρόγλιο προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας μετά τον αγώνα ότι ήταν απλά ένα αστείο που έκαναν και ότι ο νάνος είναι στην πραγματικότητα ηλεκτρολόγος. Μια δικαιολογία που θυμίζει ατάκες επιπέδου «για πλάκα στο είπα ότι θέλω να τα φτιάξουμε». Ο κόουτς πάντως διαμαρτυρήθηκε και για τα αποδυτήρια του σταδίου που ήταν πλημμυρισμένα με βρωμόνερα, κατηγορώντας τους συμπολίτες γι” αυτό. Ηλεκτρολόγος ή μάγος ο νάνος, το πρόβλημα είναι ότι οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν την επόμενη αγωνιστική για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο και αυτή τη φορά θα χρειαστεί κάτι καλύτερο από τη Χιμνάσια για να σπάσει το σερί. Kαι σίγουρα λιγότερα νεύρα:
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ