2014-09-20 14:41:29
Φωτογραφία για Aυτοκτονία 44χρονου: Ο εισαγγελέας ζητά να συλληφθούν δύο γιατροί!
Τις παθογένειες του συστήματος που υποτίθεται ότι είναι φτιαγμένο για να υπηρετεί τους πολίτες και να θεραπεύει τις ασθένειές τους, αποκάλυψε η αυτοκτονία ενός 44χρονου ο οποίος το πρωί της Παρασκευής βούτηξε στο κενό από ξενοδοχείο της οδού Χαλκοκονδύλη. Πίσω από την προσωπική και οικογενειακή τραγωδία βρίσκονται λάθη, πράξεις και παραλείψεις γιατρών που είναι επιφορτισμένοι να ανιχνεύουν τις ψυχικές παθήσεις και έχουν ως καθήκον να θεραεύουν τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από ψυχικά νοσήματα.

Λίγες ώρες μετά την είδηση της αυτοκτονίας, αποκαλύφθηκε ότι ο αυτόχειρας την Πέμπτη είχε μεταφερθεί στο Αιγινήτειο νοσοκομείο. Οι γιατροί στα εξωτερικά ιατρεία του Αιγινήτειου διέγνωσαν ότι ο 44χρονος άντρας πάσχει από κατάθλιψη και άλλες βαρύτερες ψυχολογικές ασθένειες.

Για λόγους διαδικαστικούς, επειδή δηλαδή το νοσοκομείο δεν εφημέρευε ο 44χρονος μεταφέρθηκε στο Δρομοκαΐτειο με περιπολικό, απουσία διαθέσιμου ασθενοφόρου. Εκεί, όμως, οι δύο γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι δεν έπρεπε να τον κρατήσουν για νοσηλεία και του έδωσαν εξιτήριο!


Η συνέχεια της υπόθεσης ήταν τραγική: Το πρωί της Παρασκευής ο 44χρονος για τον οποίο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είχε βγει στο μπαλκόνι τoυ ξενοδοχείου που λειτουργεί ως Κέντρο Στέγασης Αστέγων και φώναζε, έπεσε στο κενό από τον τέταρτο όροφο με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή του.

Πριν από λίγη ώρα, αργά το απόγευμα της Παρασκευής δηλαδή, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χαράλαμπος Λακαφώσης διέταξε τη σύλληψη των δύο γιατρών στο Δρομοκαΐτειο που δεν κράτησαν για νοσηλεία τον άστεγο στο πλαίσιο του αυτοφώρου Πηγή: protothema.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ