2014-09-21 02:17:06
Φωτογραφία για Ερώτηση για τη θεώρηση Εισόδου Ρώσων Αξιωματούχων στην Ελλάδα
Ερώτηση αναφορικά με τη θεώρηση εισόδου ανωτάτων αξιωματούχων, κυβερνητικών και άλλων θεσμικών παραγόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης προς την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, ερωτάται ο Υπουργός για το ποιες ενέργειες έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να αρθούν οι κυρώσεις της Ε.Ε, που εμποδίζουν την είσοδο Ρώσων αξιωματούχων στη χώρα μας, καθώς και για το αν, η ομογενής κ. Όλγα Κοβιτίδου, μέλος της ρωσικής Άνω Δούμας συγκαταλέγεται ή όχι στη λίστα των προσώπων εκείνων, των οποίων η είσοδος στην Ελλάδα είναι απαγορευμένη.

Αναλυτικά στην κατατεθείσα ερώτηση, ο Γ. Αβραμίδης αναφέρει:

«Η υπ’ αρ. πρ. 7550/01.07.2014 απάντηση του διπλωματικού γραφείου του υφυπουργού κ. Δημήτρη Κούρκουλα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου τον προσεχή Ιούλιο και με αφορμή την άρνηση εισόδου της προέδρου της Ρωσικής Άνω Βουλής και πολύτιμης φίλης της Ελλάδας κ
. Βαλεντίνας Ματβιένκο στη χώρα μας, απλώς επιβεβαίωσε τα μέτρα απαγόρευσης, δίχως να δίνεται οποιαδήποτε υπεύθυνη απάντηση για το τι μέτρα θα αναληφθούν προκειμένου να καταστεί εφικτή η είσοδος και πάλι στη χώρα μας, όχι μόνον της ίδιας, αλλά κι άλλων σημαντικών κοινοβουλευτικών παραγόντων, πολιτικών συμμάχων και ενεργών υποστηρικτών της ελληνορωσικής συνεργασίας των δύο κρατών και λαών.

Επί της ουσίας, θα ήταν εξαιρετικά σημαντικό να γίνει ευρέως γνωστό στον ελληνικό λαό σε ποιο καθεστώς θα ενταχθεί η εν δυνάμει πρόσκληση Ρώσων αξιωματούχων από μέρους Ελλήνων πολιτών, φορέων και οργανώσεων, όπως της ελληνικής καταγωγής κ. Όλγας Κοβιτίδου, μέλους της Ρωσικής Άνω Δούμας.

Ο κατάλογος περιοριστικών μέτρων που επέβαλλε η Ε.Ε. και υιοθέτησε άκριτα η ελληνική κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας τη θέση των εθνικών μας συμφερόντων έναντι των ευρωπαϊκών στην ιεράρχηση των πολιτικών της προτεραιοτήτων, γρήγορα αποδείχθηκε επιζήμιος για τα ελληνικά συμφέροντα.

Επαναδιατυπώνοντας, την τότε δημόσια θέση μας, ότι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα μας, μιας ανωτάτης αξιωματούχου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ως παράδειγμα ενέργειας υψηλής επικινδυνότητας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επιταχύνει και ενισχύει τη συνεχιζόμενη θεσμική υποβάθμιση των ελληνικών εξωτερικών σχέσεων, σήμερα, επιβεβαιώνουμε με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο την πρόβλεψή αυτή, έχοντας αδιαμφισβήτητα εδραιωμένη την πεποίθηση ότι, όλοι εργαζόμαστε και αποσκοπούμε στο κοινό καλό της πατρίδας μας.

Ερωτάστε κ. Υπουργέ:

1. Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί το Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να αρθούν οι κυρώσεις της Ε.Ε, από τις οποίες απορρέει η απαγόρευση εισόδου Ρώσων αξιωματούχων στην ελληνική επικράτεια για το εγγύς μέλλον και επιπλέον, θα απαγορεύσετε την είσοδο στη χώρα μας, της ομογενούς κ. Όλγας Κοβιτίδου, μέλους της Ρωσικής Άνω Δούμας;

2. Συμφωνείτε, πως η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει διαχρονικούς φίλους της, θέτοντας τον εαυτό της εκτός των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στρατηγικών σχεδιασμών και συμμαχιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας;». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ