2014-09-21 12:16:29
Φωτογραφία για ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ''ΚΟΚΚΙΝΑ'' ΔΑΝΕΙΑ
«Ριζοσπαστική» πρόταση για τα ''κόκκινα'' δάνεια προαναγγέλλει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη ''Real News''. «Ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη ριζοσπαστική πρόταση για τα ''κόκκινα'' δάνεια, αρχής γενομένης από τα ''κόκκινα'' δάνεια των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και φυσικά από την αντιμετώπιση του προβλήματος που υπάρχει στα στεγαστικά δάνεια, με ένα τρόπο που διευκολύνει την αγορά και τα νοικοκυριά χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα ούτε για το τραπεζικό σύστημα, ούτε για τους δημοσιονομικούς στόχους του κράτους», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.

«Η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του χρέους μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα»Επισημαίνει, παράλληλα, ότι είναι επείγον για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας να εισπραχθούν οι οφειλές μέσα από μια αποτελεσματική ρύθμιση με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι η συζήτηση για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα και επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Το ζήτημα δεν είναι κούρεμα, ή μη κούρεμα. Οι παραμετρικές αλλαγές που λέμε εμείς ότι είναι εφικτές και θα γίνουν, οι οποίες αφορούν τις λήξεις, τα επιτόκια, την περίοδο χάριτος, οδηγούν σε όρους καθαράς παρούσης αξίας, σε μείωση του χρέους, δηλαδή σε κούρεμα», τονίζει στη συνέντευξή του ο Ευ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας πως όποιοι υποστηρίζουν μονομερείς ενέργειες λέγοντας «λεβέντικες» δημαγωγίες, δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι διεθνείς συσχετισμοί. «Θα δεχτώ να συζητήσω δήθεν καινοτόμες ιδέες της αντιπολίτευσης, όταν και αυτοί θα έχουν καταφέρει να κουρέψουν όχι 180 δις. ευρώ αλλά ένα μόλις ευρώ», διαμηνύει ο Ευ. Βενιζέλος στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφορικά με το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει πως πρόκειται για θέση που έχει διατυπώσει το ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές του 2012, καθώς το ισχύον εκλογικό σύστημα με το bonus των 50 εδρών είναι κατάλοιπο της περιόδου πριν την κρίση. «Χρειάζονται μεγάλες συναινέσεις, χρειάζονται συνεργασίες, χρειάζεται αίσθημα ευθύνης, χρειάζεται εθνική συστράτευση και δεν μπορούμε να έχουμε ένα εκλογικό σύστημα το οποίο αναπαράγει ή διευκολύνει τεχνητές πολώσεις», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ σχολιάζοντας τα περί ηττοπάθειας που υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζει πως «η ηττοπάθεια αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει πάθει πλήρη απώλεια της αίσθησης των μεγεθών».

Σχετικά με τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει πως κάθε παρόμοια συνάντηση είναι εξ ορισμού ιδιαίτερα χρήσιμη και σοβαρή, ενώ τονίζει πως εκ των πραγμάτων το αντικείμενο της συζήτησης με τους εταίρους είναι «η ολοκλήρωση του  ελληνικού προγράμματος και η ομαλή και ασφαλής έξοδος της Ελλάδας από το καθεστώς του μνημονίου» επισημαίνοντας πως έχουν συζητήσει σε βάθος με τον Πρωθυπουργό το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαστε. «Η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί τώρα πλέον με βάση το δικό της εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και διαρθρωτικών αλλαγών», τονίζει.

Όσον αφορά στην επιστροφή της τρόικας, ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για την ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, η οποία και θα ολοκληρωθεί θετικά.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ