2014-09-21 14:47:24
Φωτογραφία για «Αν τον ψηφίσουμε, δίνουμε συγχωροχάρτι για τις ευθύνες του στην καταστροφή»
Οποιονδήποτε άλλο από την Κεντροδεξιά θα μπορούσε να τον συζητήσει το ΠΑΣΟΚ για την προεδρεία της Δημοκρατίας, αλλά για τον... Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο γίνεται λόγος το τελευταίο διάστημα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να πει «ναι».

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα βάσιμα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία ενέπλεκαν το όνομα Καραμανλή στην προεδρολογία, έστω κι αν ο ίδιος δεν έχει εκφραστεί ανοιχτά, κινητοποίησαν τα αντανακλαστικά στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αιφνιδιαστική, όσο και γενναιόδωρη προς τη Δεξιά, διαθεσιμότητα που επέδειξε ο Ευάγγελος Βενιζέλο με τη δήλωσή του ότι είναι έτοιμο το Κίνημα να ψηφίσει κεντροδεξιό υποψήφιο, τα αντανακλαστικά αυτά άρχισαν να εκδηλώνονται με ένταση.

Ο πρώην πρωθυπουργός θεωρείται κόκκινο πανί για την παπανδρεϊκή πτέρυγα, αλλά και πολλοί άλλοι, όπως η σημιτική πτέρυγα, θεωρούν την υποψηφιότητά του «αδόκιμη», λανθασμένη πολιτικά και καταστροφική για την παράταξη λύση. Ο Καραμανλής αντιμετωπίζεται από την πλειονότητα των στελεχών του ΠΑΣΟΚ ως ο «πρωθυπουργός της μοιραίας εξαετίας 2004-2009, κατά την οποία εκτροχιάστηκε δημοσιονομικά η χώρα και διαμορφώθηκαν οι συνθήκες της χρεωκοπίας που έσκασε στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου.


Οι πιο σκληροί επικριτές του σεναρίου «Καραμανλής» τονίζουν ότι «αν τον ψηφίσουμε για πρόεδρο, είναι σαν του δίνουμε συγχωροχάρτι για τις ευθύνες που έχει στην καταστροφή της χώρας και να αναγνωρίζουμε ότι ο δρόμος των μνημονίων και του ΔΝΤ είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη» και προσθέτουν με νόημα: «Άρα θα είναι η πολιτική μας ταφόπλακα». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ