2014-09-21 22:09:05
Φωτογραφία για Πόσες πιστώσεις έχουν μείνει από το ΕΣΠΑ
Το ΕΣΠΑ τα τελευταία χρόνια λειτουργία ως σωσίβιο για τη λειτουργία των σχολείων καθώς σε «καινοτόμες» δράσεις προσλαμβάνονται χιλιάδες αναπληρωτές... Για φέτος ο αριθμός των πιστώσεων είναι 11.000 σύμφωνα με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας. Μέχρι στιγμής έχουν αξιοποιηθεί 5.593 πιστώσεις και απομένουν 5.407.

Ο κύριος όγκος αυτών των πιστώσεων αναμένεται να διατεθεί στην Ειδική Αγωγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο σύνολο των ειδικοτήτων της Βθμιας στην Ειδική Αγωγή αφού δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες ειδικοτήτων όπως είναι οι φιλόλογοι, οι φυσικοί και οι μουσικοί. Οι πίνακες αναμένονται την εβδομάδα που ξεκινά.

Επίσης δεν έχουν γίνει προσλήψεις για την Παράλληλη Στήριξη ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από το ΕΣΠΑ γίνονται και προσλήψεις για τα Μουσικά Σχολεία καθώς και για το Πρόγραμμα Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.

Τέλος από το ΕΣΠΑ θα γίνουν και οι 2.954 προσλήψεις Ειδικού Βοηθητικού και Επιστημονικού Προσωπικού. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 421 προσλήψεις και απομένουν 2.531 προσλήψεις.

Το προηγούμενο έτος είχαν γίνει συνολικά 1.674 προσλήψεις σε Ειδικότητες Ειδικής Αγωγής της Βθμιας, στα ΖΕΠ είχαν γίνει περίπου 470 προσλήψεις ενώ στην Παράλληλη Στήριξη σύμφωνα με τα στοιχεία του κ. Μπράτη είχαν γίνει 1.500 προσλήψεις. Επίσης στα Μουσικά Σχολεία είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 500 προσλήψεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ