2014-09-22 19:18:06
Φωτογραφία για Καταπέλτης η εισαγγελέας για την επίθεση στο στέκι «Αντίπνοια»
Καταπέλτης η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτούς Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων για την... επίθεση με μαχαίρια στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα, που αποδίδεται σε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Η εισαγγελέας Μ. Σωτηροπούλου πρότεινε να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία οι Βασίλης Σιατούνης και Αθανάσιος Στράτος ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι κάθε κατηγορούμενος είχε το δικό του ρόλο στην επίθεση.

Όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευση της η ομάδα των 20 ατόμων ανάμεσά τους και οι κατηγορούμενοι, «ήταν προκλητικά οργανωμένοι, εξοπλισμένοι με σκεπάρνια και μαχαίρια και εισέβαλαν στην αίθουσα όπου όλοι οι άλλοι αμέριμνοι έκαναν μάθημα. Ο χώρος έγινε μια λίμνη αίματος και έγινε αγνώριστος, δεν είναι υπερβολή να πω ότι επρόκειτο για μια άνανδρη εισβολή. Μπορεί να μην χτύπησαν τις γυναίκες αλλά χτύπησαν άοπλους ανθρώπους».


Μάλιστα η εισαγγελέας δεν παρέλειψε να τονίσει πως και οι δυο κατηγορούμενοι αναγνωρίστηκαν από τα θύματα. Όπως είπε, «όλα έγιναν γης μαδιάμ σε κλάσματα δευτερολέπτου. Λειτούργησαν αστραπιαία με επιμερισμό ρόλων. Και οι δύο κατηγορούμενοι άλλωστε, αναγνωρίστηκαν από τους επιτιθέμενος».

«Δεν βρέθηκαν άσχετα στο σημείο σύλληψης και εκείνος που δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει λόγο να φεύγει σαν κυνηγημένης και να κρύβεται. Και το λέω αυτό γιατί παίχτηκε ένα παιχνίδι στη διαδικασία του αυτοφώρου. Αυτός που είναι καθαρός και αθώος εμφανίζεται να τον δουν για να καταδείξει την αθωότητα του. Αντίθετα λιποτάκτησαν την ώρα της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας».

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη υποστηρίζοντας πως συμμετείχαν στην ομάδα γνωρίζοντας ότι θα μοιράσουν φυλλάδια στον ηλεκτρικό σταθμό Πετραλώνων. Όταν σταμάτησαν έξω από το στέκι, είπαν, έφυγαν και οι δύο, αφού άκουσαν σπασίματα και φασαρία. Όσο για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την επίθεση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ