2014-09-22 20:49:43
Φωτογραφία για Πάτρα: Για την ενίσχυση της Μέριμνας το φετινό «RUN GREECΕ»
Συνέντευξη Τύπου με θέμα την διοργάνωση του λαϊκού αγώνα δρόμου «RUN GREECΕ» στην Πάτρα, στις 12 0κτωβρίου από τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Α’ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Σταματόπουλος, ο Πρόεδρος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου,

Βαγγέλης Τζελάτης και ο Θόδωρος Δελής εκ μέρους της WIND, ο οποίος έκανε γνωστό, ότι η εταιρεία για κάθε πολίτη, παιδί ή ενήλικα, που θα περνά κάτω από την «αψίδα αγάπης», στην πλατεία Γεωργίου και λίγο πριν τον τερματισμό, θα δίνει 3 ευρώ στην «Μέριμνα». Παρούσες στην συνέντευξη ήταν η Άννα Σπηλιωτακάρα πρόεδρος της «Μέριμνας», η οποία ευχαρίστησε διοργανωτές και χορηγό, αλλά και η Τόνια Στεργίου, πέρυσι εθελόντρια στον αγώνα και φέτος συμμετέχουσα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ


Τη συνέντευξη άνοιξε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο ΣΕΓΑΣ με το RUN GREECΕ, θέλει να πετύχει, ώστε ο αγώνας αυτός να είναι: Γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού στο κέντρο της Πάτρας. Να προβάλλονται τα στοιχεία της πόλης και τα αξιοθέατά της, μέσα από την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα και να αναπτυχθεί έτσι ο «αθλητικός τουρισμός», προς όφελος και των τοπικών κοινωνιών. Να ενισχυθεί το εθελοντικό Κίνημα. Μέσα από αυτές τις αθλητικές δράσεις ενισχύεται η συνεργασία μας, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο της Πάτρας».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ»

«Στηρίζουμε τον λαϊκό αγώνα δρόμου, που θα γίνει στην Πάτρα, στις 12 Οκτωβρίου», τόνισε αμέσως μετά, ο κ. Πλέσσας και συνέχισε: «Θεωρούμε τη συνεχή σωματική κίνηση αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής του ανθρώπου, αφού συνδέεται με την ικανοποίηση βασικών αναγκών του.

Η οργάνωση και η διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων με συστηματικό και επιστημονικό τρόπο της ενασχόλησής του με τη σωματική κίνηση και τη φυσική αγωγή, εξασφαλίζει τη στοιχειώδη ποιότητα ζωής για τον άνθρωπο.

Δυστυχώς, στη διαμορφωμένη σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα, η συστηματική ενασχόληση με τη φυσική αγωγή, αποτελεί πολυτέλεια και ‘άπιαστο όνειρο’ για τα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Το κοινωνικό-οικονομικό σύστημα που επικρατεί, θεωρεί «κόστος» την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας σε σύγχρονες και οργανωμένες αθλητικές υποδομές με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού εκεί που μορφώνεται, που δουλεύει και κατοικεί ο λαός μας.

Η πολιτική της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και των πολιτικών τους εκπροσώπων, υπηρετούν αυτή την κατεύθυνση-αντίληψη.

Ευνοείται με ποικίλους τρόπους, η διείσδυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με στόχο την απόσπαση κέρδους και άλλων σκοπιμοτήτων. Την ίδια στιγμή, υποβαθμίζεται η κρατική παρέμβαση, μειώνεται η οικονομική επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό-σε όλα τα επίπεδα-δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας και στους φορείς των ‘αγωνιστικών αθλημάτων’ και στην τοπική διοίκηση, που μπορεί να παίξει ένα θετικό ρόλο στην ανάπτυξη του μαζικού-λαϊκού αθλητισμού, ενώ επιπλέον μειώνουν και τον χρόνο της φυσικής αγωγής στα σχολεία.

Συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ-σαν συνδιοργανωτές-γιατί θεωρούμε υποχρέωσή μας να διαδώσουμε πλατιά την αντίληψη της οργανωμένης πάλης από όλους τους φορείς, με σκοπό την ανατροπή της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό, εκτιμώντας τη θετική συμβολή και την ευρύτερη αξία τους, οι οποίες βοηθούν τον άνθρωπο να ενταχθεί στην κοινωνία, να δουλεύει συλλογικά, να έχει στόχους, να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του αγωνιστικά.

Συνοπτικά, στη φιλοσοφία της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η διεκδίκηση:

Χορήγησης δωρεάν από το κράτος όλων των προϋποθέσεων για τη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό της νεολαίας

Μαζικός αθλητισμός σε κάθε γειτονιά

Υλικοτεχνική υποδομή, επιστημονική στήριξη, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να κατοχυρώνει το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό σε κάθε του έκφραση

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Στο πνεύμα αυτό, στηρίζουμε τον λαϊκό αγώνα δρόμου, που θα γίνει στην Πάτρα, στις 12 Οκτωβρίου.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο κ. Αλεξόπουλος, χαρακτήρισε το γεγονός όχι μόνο αθλητικό, αλλά και κοινωνικό, το οποίο και φέτος στηρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ενώ δεν απέκλεισε, το να συμμετέχει και φέτος, όπως και πέρυσι στον αγώνα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΕΛΑΤΗΣ

Ο κ. Τζελάτης χαρακτήρισε το RUN GREECE «θεσμό», που έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους. «Θέλουμε –επεσήμανε- να βγει και πάλι ο κόσμος στους δρόμους. Ερχόμαστε πιο κοντά στην κοινωνία, αλλά βλέπουμε και την οικονομική διάσταση του λαϊκού αυτού αγώνα. Υπερηφανευόμαστε, ότι εμείς ως ΣΕΓΑΣ, καταφέραμε να κάνουμε το RUN GREECE, τη δεύτερη πηγή αριθμού διανυκτερεύσεων, μετά το Καρναβάλι. Στοχεύουμε δε και στη διεθνοποίηση του θεσμού. Η Ιταλία επί παραδείγματι, είναι πολύ κοντά στην Πάτρα. Ο αγώνας RUN GREECE, θα προσφέρει χρώμα στην πόλη μας για κάποιες ημέρες, θα μεταφέρει το μήνυμα της βελτίωσης της υγείας μέσω του αθλητισμού, θα ενισχύσει την ιδέα του Εθελοντισμού και θα αναδείξει τη δύναμη της συνεργασίας των βασικών φορέων και θεσμών της τοπικής κοινωνίας μέσα από την επιτυχία της». Ο κ. Τζελάτης έκανε γνωστό, ότι οι αιτήσεις συμμετοχής, μέχρι τώρα έχουν ξεπεράσεις τις 3.000.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν υποβάλλει την εγγραφή τους μέχρι την 1η Οκτωβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το όνομά τους επάνω στον αριθμό συμμετοχής τους (το νούμερο δηλαδή με το οποίο θα τρέξουν).

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στην εξής διεύθυνση:

http://www.run-greece.gr/index.php/component/chronoforms/?chronoform=register_gr_patra
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ