2014-09-23 02:21:06
Φωτογραφία για Σοκ για τον Πανιώνιο! Οριστικά εκτός Α1
Είναι πλέον επίσημο αφού η απόφαση ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 στον Πανιώνιο, καθώς δεν προσκόμισε την εγγυητική επιστολή. Η ΕΕΑ δεν έδωσε παράταση 10 ημερών που ζήτησαν τόσο ο τέως ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Ηλίας Λιανός, όσο και ο ΕΣΑΚΕ με επιστολή μετά από ομόφωνη απόφασή των μελών του.

Κι αυτό διότι η υπέρτατη εποπτεύουσα αρχή του μπάσκετ (ΕΟΚ) με επιστολή της είχε ζητήσει να μη δοθεί καμία απολύτως παράταση σε κανέναν για τα πιστοποιητικά συμμετοχών, γνωρίζοντας ότι έτσι υπογράφει την καταδίκη του Πανιώνιου.

Έτσι, κι ενώ η ΕΕΑ ζήτησε από την ΕΟΚ να ανακαλέσει την επιστολή για να μπορέσει να δώσει την δεκαήμερη παράταση στον Πανιώνιο, η Ομοσπονδία δεν το έπραξε ποτέ, εμπλεκόμενη επί της ουσίας στην υπόθεση κι ας το αρνείται με ανακοίνωσή της. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι καθιστούσε υπεύθυνη την ΕΕΑ για οποιαδήποτε ανωμαλία στα πρωταθλήματά της, κάνοντας λόγο ακόμα και για παράβαση καθήκοντος εάν έδινε την παράταση.


Έτσι, ο ΕΣΑΚΕ θα συγκαλέσει ΔΣ (μετά την κλήρωση που θα γίνει απόψε με ομάδα Α) για να επικυρώσει την συμμετοχή της Καβάλας στην Α1 κατηγορία. Παρεμπιπτόντως και για την ιστορία η Καβάλα έχει ανέβει 3 φορές στην Α1, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ποτέ βαθμολογικά την άνοδο ως Καβάλα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΕΑΗ Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:1. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99.(α) H Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΚΑΕ:

- ΚΑΕ ΑΕΚ

- ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ(β) Η Επιτροπή δεν χορήγησε πιστοποιητικό στην ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ2. ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ

(α) Άδεια 69Α για απόκτηση μετοχών.- ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ

H Επιτροπή χορήγησε στον Μέγκλα Χρήστο άδεια για την απόκτηση ποσοστού 99% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ.Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίσθηκε για την Δευτέρα 29.09.2014 και ώρα 12:00 μ.μ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ "Η ΕΟΚ ξεκαθαρίζει πως ουδεμία ανάμειξη έχει με τις αποφάσεις της ΕΕΑ.Η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη αρχή και παίρνει τις δικές αποφάσεις. Απαιτούμε να σταματήσει η προσπάθεια εμπλοκής μας στην υπόθεση αυτή, αφού είναι γνωστό σε όλους, ποιοι έχουν την ευθύνη για τις εξελίξεις αυτές".
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ