2014-09-23 14:28:00
Φωτογραφία για Πρόταση για πλαφόν στις εξετάσεις με βάση τα στοιχεία του 2012
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων κατέθεσε την Τρίτη πρόταση για το πλαφόν των διαγνωστικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, το πλαφόν για τις εξετάσεις θα πρέπει να ληφθεί υπόψη με βάση τα στοιχεία του 2012 και όχι του 2013.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Εξετάσεων αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Η πρόταση παίρνει ως βάση υπολογισμού του ετήσιου ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου (plafond) διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων ανά πάροχο, το έτος 2012 και αυτό διότι η χρονιά αυτή είναι το πρώτο έτος λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με συνέπεια να προσεγγίζουν οι δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις τις πραγματικές ανάγκες των ασφαλισμένων, αφού οι κακόβουλοι πάροχοι μη γνωρίζοντας ακόμη τις αδυναμίες του ελεγκτικού μηχανισμού του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ήσαν πολύ συγκρατημένοι όσον αφορά την προκλητή ζήτηση και γενικότερα την παραβατική συμπεριφορά.


Ο κεντρικός στόχος της πρότασης είναι να προστατευτούν όσο γίνεται περισσότερο οι έντιμοι και ευσυνείδητοι πάροχοι και να πληγούν οι επίορκοι και ασυνείδητοι, ώστε να μπορεί να είναι σχετικά διαχειρίσιμη η επιβίωση των ευσυνείδητα λειτουργούντων διαγνωστικών μονάδων, οι οποίες διαφορετικά οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία και την οικονομική καταστροφή.

Πηγή: http://www.onmed.gr/eopyy/item/319375-protasi-gia-plafon-stis-eksetaseis-me-vasi-ta-stoixeia-tou-2012#ixzz3E8VKf9TB
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ