2014-09-23 15:55:08
Φωτογραφία για Ψήφισμα για τον Παύλο Φύσσα...Απο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης!
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την  στυγερή δολοφονία  του Παύλου Φύσσα, εξέδωσε ομόφωνα κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 15/9/2014, το παρακάτω ψήφισμα:

Στις 18 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι. Ο Παύλος  Φύσσας και η Χρυσή Αυγή εξέφραζαν δύο διαφορετικούς  ιδεολογικούς κόσμους, οι Χρυσαυγίτες αυτόν του μίσους, της δήθεν φυλετικής καθαρότητας και της θρασυδειλίας και ο Παύλος αυτόν της λεβεντιάς και της ανθρωπιάς. Ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε γιατί μέσα από τα τραγούδια του, εξέφραζε ελεύθερα τις απόψεις του ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό, απόψεις που δεν ¨άρεσαν¨ στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τον στοχοποίησαν.

Ο φασισμός αποτελεί κολοσσιαίο πρόβλημα και πρέπει κάθε φασιστική ή φασίζουσα πολιτική του έκφραση, να βρίσκει απέναντι του ένα ανυπέρβλητο λαϊκό τείχος προστασίας των δημοκρατικών θεσμών με όπλα την απομόνωση, την αποδοκιμασία και την εκρίζωσή του.


Η ξενοφοβία και ο ρατσισμός δεν είναι ο δρόμος για μια καλύτερη και δυναμική Ελλάδα. Ο Ελληνικός λαός διαθέτει τη δύναμη και την ικανότητα για μια ανοιχτή και πολιτισμένη κοινωνία. Διαθέτει την ιστορική μνήμη της αντιφασιστικής νίκης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, όπως έχει και τη δύναμη να απορρίψει τη ναζιστική εγκληματική θεωρία της Χρυσής Αυγής.

Καλεί την κυβέρνηση, με νομοθετικές παρεμβάσεις να χτυπηθούν άμεσα και ευθέως ενέργειες που συστηματικά αποσκοπούν στην αποδόμηση του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Η επιβολή του νόμου και η πάταξη της βίας πρέπει να είναι μια κόκκινη γραμμή, που η Ελληνική Δημοκρατία δεν θα επιτρέπει σε κανέναν και για τίποτε να την περάσει.

Καλεί το λαό, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο ναζισμό, στην εγκληματική του δράση και στα συμφέροντα που γεννούν και εκτρέφουν τέτοια μορφώματα.

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ