2014-09-26 04:04:08
Φωτογραφία για Επιθέσεις στο μετρό Γαλλίας και ΗΠΑ σχεδιάζουν οι τζιχαντιστές
To Ιράκ έχει «αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίου του δικτύου του μετρό στο Παρίσι ή τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ, λαμβάνω ακριβείς πληροφορίες από τη Βαγδάτη όπου υπήρξε (η) σύλληψη (κάποιων) προσώπων και ότι υπάρχουν δίκτυα που σχεδιάζουν μέσα από το Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις» επισήμανε σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων.

«Σχεδιάζουν να διαπράξουν επιθέσεις στα μετρό του Παρισιού και των ΗΠΑ» προσέθεσε ο ίδιος.

«Από τις λεπτομέρειες που έχω λάβει, ναι, φαίνεται πως είναι αξιόπιστες» οι πληροφορίες αυτές.

Ο Αμπάντι είπε ότι ενημερώθηκε σήμερα το πρωί στη Νέα Υόρκη.

Δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία οι ΗΠΑ

Oι ΗΠΑ δε διαθέτουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προετοιμάζουν επιθέσεις εναντίον του δικτύου του μετρό σε πόλεις των ΗΠΑ, ανέφεραν σήμερα δύο ανώτατοι αξιωματούχοι ασφαλείας της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο Ρόιτερς.


Στο παρελθόν, οι ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί για απειλές από διάφορες εξτρεμιστικές οργανώσεις που είχαν στοχοθετήσει μεταξύ άλλων το δίκτυο μεταφορών, ωστόσο δεν υπάρχουν πρόσφατες πληροφορίες για ένα άμεσο σχέδιο από το Ισλαμικό Κράτος, είπε ο ένας αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Μια άλλη πηγή προσκείμενη στο Κογκρέσο επισήμανε ότι οι γερουσιαστές και το προσωπικό δεν έχουν ενημερωθεί για υπάρχουσες απειλές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον δικτύων μετρό σε πόλεις των ΗΠΑ.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι είχε πει ότι το Ιράκ έλαβε «αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να επιτεθούν εναντίον του δικτύου του μετρό στο Παρίσι και τις ΗΠΑ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ