2014-09-26 12:49:47
Φωτογραφία για Πάτρα: Έτοιμη τον Ιούλιο του 2015 η Μίνι Περιμετρική - Σε ποιες περιοχές θα γίνουν τα επόμενα έργα
Μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση τελικά την Παρασκευή 23 Μαϊου 2014 υπεγράφη το έργο ολοκλήρωσης τηςΜικρής Περιμετρικής Πατρών και της κατασκευής αγωγού ομβρίων Σ1 της περιοχής Αρόης.

Τα έργα θα εκτελεστούν μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρών.

Το έργο συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον όμως τελικά ανάδοχος ανακηρύχθηκε η εταιρεία ΔΟΜΟΚΑΤ με έκπτωση 38,16%.

Η ημέρα δημοπράτησης ήταν στις 12 Νοεμβρίου 2013 ενώ το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) “Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.).

Το έργο έμπλεξηε με ενστάσεις και πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 21.951.219,51 ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ). Η διάρκεια των εργασιών ορίστηκε σε 14 μήνες από την ανάθεση της σύμβασης.


Αν δεν έχουμε παρατράγουδα κατά τη διάρκεια της κατασκευής τότε το έργο θα ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2015.

Το έργο ήταν ένα από τα συνεχή αιτήματα των φορέων της Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η δημοπράτηση περιλαμβάνει την πλήρη ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων της πράξης Κατασκευή Μικρής Περιμετρικής Πατρών.

Συνοπτικά, τα κυριότερα έργα, είναι:

1. Η διαμόρφωση του Κόμβου Κουρτέση (Κόμβος Εισόδου) της Μικρής Περιμετρικής Πατρών (Μ.Π.Π.).

2. Το Τεχνικό Εξόδου (από Χ.Θ. 2+274 έως Χ.Θ. 2+421) που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της κατασκευής σηράγγων με τις κάτωθι μεθόδους :

— Εκσκαφή και Επικάλυψη (Cut &Cover)

— Επικάλυψη και Εκσκαφή (Top Down) και

— Διάτρησης (δοκοί προπορείας, άμεση και προσωρινή υποστήριξη με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα και χαλύβδινα πλαίσια, κατασκευή τελικής επένδυσης και φορέα από οπλισμένο σκυρόδεμα, κλπ).

— Επίσης εφόσον απαιτηθεί θα γίνει και αποκατάσταση της στατικής επάρκειας κατασκευασμένων τμημάτων των τεχνικών του Κόμβου Εξόδου της Μ.Π.Π..

3. Ο Συλλεκτήρας Σ-1 ομβρίων (αγωγός ορθογωνικής διατομής) περιοχής Αρόης, από Μ.Π.Π. (πλατεία Εβραιομνημάτων) έως πλατεία Ταμπάχανα, μήκους 492 μέτρων (κατά μήκος των οδών Πρεβεδούρου, Τισσαμένους και Μ.Π.Π.), με την εφαρμογή ειδικών προσωρινών μέτρων αντιστήριξης των πρανών ορυγμάτων εκσκαφής (μικροπάσσαλοι).

4. Διαμόρφωση δευτερεύοντος δικτύου οδών (που συμβάλει στην Μ.Π.Π.), παράπλευρων οδών, και περιοχών συμβολής της Μ.Π.Π. με το υφιστάμενο αστικό δίκτυο όπου απαιτείται.

5. Κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας από την Χ.Θ. 0+840 έως Χ.Θ. 0+920 και από Χ.Θ. 1+230 έως Χ.Θ. 1+357 (οδός Ασυρμάτου–Αρόης).

6. Από Χ.Θ. 2+872,58 έως την Χ.Θ. 3+124,44, συμπλήρωση εγκατάστασης φωτεινής σηματοδότησης και κατασκευή διαβάσεων ΑΜΕΑ, σε υφιστάμενα πεζοδρόμια.

7. Εργασίες αποκατάστασης κατολίσθησης και αντιστήριξης - ευστάθειας πρανών από την Χ.Θ. 0+150 έως Χ.Θ. 0+980 (τοίχοι αντιστήριξης συμβατικοί, πασσαλότοιχοι, τοίχοι από συρματοκιβώτια, στραγγιστήρια, φύτευση πρανών με την χρήση τρισδιάστατου πλέγματος, κλπ)

8. Επίσης και τα εξής έργα, κυρίως στο τμήμα από Χ.Θ. 1+357 (οδός Ασυρμάτου–Αρόης) έως την πλατεία Ταμπάχανα (Χ.Θ. 2+872,58):

— Οδοποιίας (χωματουργικά, κατασκευή στρώσεων έδρασης, στράγγισης, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, κατασκευή αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας, κλπ).

— Κατασκευής τεχνικών (τοίχοι αντιστήριξης συμβατικοί ή πασαλλότοιχοι, οχετοί, φρεάτια, τάφροι, πεζοδρόμια, διαβάσεις ΑΜΕΑ, κλπ).

— Δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης.

— Κατασκευής και αποκατάστασης δικτύων ύδρευσης και λυμάτων.

— Οδοφωτισμού και Ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

— Εγκατάστασης και συντήρησης πρασίνου (διαμόρφωσης χώρων και ευστάθειας πρανών).

— Διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου (πλατείες κλπ).

— Προστασίας και μεταφοράς Αρχαιολογικών Ευρημάτων.

— Γεωτεχνικές εργασίες και έρευνες υπαίθρου καθώς και εργαστηριακές δοκιμές.

*Το έργο ανήκει διοικητικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

**Μήνες που απομένουν για την ολοκλήρωση του έργου: 22

Πηγή: ypodomes
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ