2014-09-27 07:24:06
Φωτογραφία για Στη βουλή φέρνει ο Ψύρρας τους χιλιάδες παράνομους τίτλους σπουδών
Ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας,κατέθεσε ερώτηση  προς τους Υπουργούς α) Παιδεία και Θρησκευμάτων και β) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σχετικά με τους χιλιάδες παράνομοι “τίτλοι” σπουδών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης: «Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) παρέδωσε κατάλογο με 2.000 ονόματα ανθρώπων που «απέκτησαν» πλαστούς τίτλους σπουδών από ιδιωτικά σχολεία της Ηπείρου κατά την περασμένη δεκαετία. Από τους τίτλους αυτούς μόνο οι 47 έχουν ανακληθεί. Οι υπόλοιποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται είτε ως προσόν διορισμού στο δημόσιο είτε ως προσόν πρόσληψης στον ιδιωτικό τομέα.

Και ενώ από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναζητούνται πλαστά πιστοποιητικά του παρελθόντος, σήμερα κάποιοι εξακολουθούν να απονέμουν «τίτλους» για καλή γνώση ξένης γλώσσας και καλή γνώση και χρήση Η/Υ κλπ.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια είναι δυνατόν να μετατραπούν σε μηχανή παραγωγής παράνομων τίτλων, αφού κανείς δεν ελέγχει τα ωρολόγια προγράμματά τους, κανείς δεν ελέγχει ποιοι εκπαιδευτικοί διορίζονται, ποια είναι τα προσόντα τους, ποιοι και για ποιο λόγο απολύονται, κανείς δεν ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι ενδοσχολικές εξετάσεις, πως χρησιμοποιείται η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων κλπ.

Έτσι δημιουργείται μια παράνομη αγορά με δεκάδες χιλιάδες κατόχους παράνομων προσόντων
. Και εάν σε μία μόνο περιφέρεια καταγγέλλεται με ονομαστική κατάθεση ο εντυπωσιακός αριθμός 2000 πλαστών τίτλων, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. Γιατί, εάν ισχύει το ίδιο κόλπο, τότε αναλογικά θα υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 πλαστοί τίτλοι.

Επειδή πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους που μας εκθέτει ως κοινωνία και υπονομεύει την έννοια της αξιοκρατίας (ήδη τα στοιχεία έχουν σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να αξιολογήσει η Ε.Ε. την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην εκπαίδευση της χώρας και στην αγορά εργασίας).

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

Ποιος ελέγχει τους ιδιωτικούς φορείς που μοιράζουν «προσόντα» νοθεύοντας κάθε διαγωνισμό πρόσληψης ή/και κάθε διαδικασία εισαγωγής στην αγορά εργασίας;

Έχει γίνει έλεγχος στις υπόλοιπες περιφέρειες για πλαστά πιστοποιητικά; Και εάν ναι, τι απέδωσε;

Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για όσους  εκδίδουν τους πλαστούς τίτλους;»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ