2014-09-27 09:37:06
Φωτογραφία για Διεθνής Διάσκεψη για την πυρηνική απειλή στην Αυστρία
Την πραγματοποίηση μιας Διεθνούς Διάσκεψης για τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις των πυρηνικών όπλων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Πλήρη Εξάλειψη των Πυρηνικών Όπλων.

Η Διάσκεψη θα διεξαχθεί στη Βιέννη στις 8 και 9 Δεκεμβρίου.

«Όσο υπάρχουν πυρηνικά όπλα παραμένει πραγματικός ο κίνδυνος της χρησιμοποίησής τους, είτε σκόπιμα είτε από ένα ατύχημα», τόνισε ο Κουρτς και πρόσθεσε πως η χρησιμοποίηση πυρηνικών όπλων θα απειλούσε τη ζωή στον πλανήτη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη ενέργεια και πως δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά ότι 69 χρόνια μετά τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι ανθρωπιστικές επιπτώσεις μιας και μόνο πυρηνικής έκρηξης θα ήταν τρομερές και διαρκείς.

Ακόμη, επισήμανε πως η Αυστρία είναι από τις χώρες που υποστηρίζουν τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις αφοπλισμού, με στόχο έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα.


Σημειώνεται πως η Βιέννη, το 2012, είχε εισηγηθεί ένα σχετικό ψήφισμα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που υιοθετήθηκε με μεγάλη πλειοψηφία των κρατών-μελών, παρά την αντίσταση των χωρών που διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε στις δηλώσεις του πως ήδη το 1946, στο πρώτο ψήφισμα μετά τη συγκρότησή της, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ είχε θέσει ως στόχο την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων, τα οποία, όπως σημείωσε, σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν σε τεράστιο αριθμό.

«Μόνον η επίτευξη ενός πραγματικού πυρηνικού αφοπλισμού θα εξαλείψει τον υπαρξιακό κίνδυνο που προέρχεται από τα πυρηνικά όπλα και απειλεί όλους, ανεξαρτήτως γενιάς, κι ως εκ τούτου η πλήρης εξάλειψή τους αφορά τους πάντες», κατέληξε ο Κουρτς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ