2014-09-28 09:53:50
Φωτογραφία για Πρόεδρος Σκοπίων: «Απειλή» η Ελλάδα για την περιοχή
«Το Βαλκανικό Χαλιφάτο δεν είναι μύθος»

Σκόπια.   «Η ελληνική πολιτική ενάντια στη χώρα μας είναι απειλή για την περιοχή», δήλωσε ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Η αναβολή της διεύρυνσης στην ΕΕ, δημιουργεί ένα κενό στην περιοχή. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολιτικό κενό στον γεωπολιτικό χώρο. Η ΕΕ δεν πρέπει να ξεχνά ότι τα Βαλκάνια αποτελούν μέρος της Ευρώπης και οποιαδήποτε καθυστέρηση ένταξή τους δημιουργούν πρόβλημα στο έδαφός της», είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων που δεν παρέλειψε να καταφερθεί κατά της Ελλάδα, ζητώντας από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τη φροντίδα της εφαρμογής της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

«Η Ελλάδα με τον παράνομο αποκλεισμό της FYROM στο ΝΑΤΟ, μπλοκάρει την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια. Στην αρχή είχαμε μπλοκαρισθεί στον ΟΗΕ, για την ονομασία της χώρας. Τώρα είμαστε παγιδευμένοι στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι μόνο του ονόματος, αλλά λόγω της ονομασίας της γλώσσας και της ταυτότητας των πολιτών μας», είπε ο Ίβανοφ.


Τα Βαλκάνια βάση Τζιχαντιστών

Ο Γκεόργκι Ίβανοφ, αφού κατηγόρησε την Ελλάδα ποικιλοτρόπως, αφιέρωσε ένα μέρος της ομιλίας του στην τρομοκρατία.

Ανέφερε ότι «τα Βαλκάνια  έχουν γίνει βάση για την πρόσληψη τζιχαντιστών. Έχουν πάει στο Ιράκ και τη Συρία. Βρίσκονται κοντά τρία χρόνια. Κάποιοι από αυτούς θα γυρίσουν. Θα φέρουν επιστρέφοντας το μίσος προς τους άλλους», είπε ο Ίβανοφ, σύμφωνα με την Ούτρινσκι Βέσνικ.

Εξάλλου, η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ των Σκοπίων σε δημοσίευμα της αναφέρει ότι οι ξένοι μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των τρομοκρατικών ομάδων του Ισλαμικού Κράτους και της Τζαμπχάτ αλ Νούσρα έχουν γίνει προτεραιότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που οδηγήθηκε από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, εγκρίθηκε ψήφισμα, στο οποίο παρέχεται καθοδήγηση σε όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να βρουν τρόπους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού ριζοσπαστισμού.

Καταζητούμενοι Βαλκάνιοι τζιχαντιστές

Δημοσίευμα, επίσης της αλβανικής εφημερίδας 'gazetaShqip',   αναφέρει ότι μέσα στους δέκα πρώτους τρομοκράτες που καταζητούνται παγκοσμίως, όπως ανακοινώθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στα μέσα της εβδομάδας, δύο είναι από βαλκανικές χώρες στις οποίες ανθεί ο Ισλαμισμός.

Πρόκειται για τον Lavdrim Muhaxheri- Λαβντρίμ Μουχατζέρι, από το Κόσοβο που είναι γνωστός αποκεφαλιστής και αρχηγός ομάδας τζιχαντιστών. Οι πρόσφατες πληροφορίες περί δολοφονίας του, αμφισβητούνται από τους Αμερικανούς.

Ο δεύτερος είναι ο Νουσρέτ Ιμάμοβιτς, Βόσνιος τρομοκράτης, ο οποίος δρα στη Συρία, υποστηρίζει το βίαιο εξτρεμισμό, έχει δολοφονήσει αμάχους, ενήλικες και παιδιά και είναι ενταγμένος στην τρομοκρατική ομάδα του «Μετώπου (τζαμπχάτ) αλ Νούσρα.

--

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Exclusive: PKK commander threatens to resume war
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Exclusive: PKK commander threatens to resume war
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ