2014-09-28 15:39:44
Φωτογραφία για Ο γερμανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας την εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών στον χειρισμό των όπλων που τους έχει προμηθεύσει, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, περίπου 150 αξιωματικοί
REUTERS/YOUSSEF BOUDLAL

Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατ. ευρώ, συνεχίζει το Spiegel.

Ο γερμανικός στρατός αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της εβδομάδας την εκπαίδευση των Κούρδων μαχητών στον χειρισμό των όπλων που τους έχει προμηθεύσει, υποστηρίζει το περιοδικό Der Spiegel σε δημοσίευμά του που θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, περίπου 150 αξιωματικοί και υποαξιωματικοί θα αρχίσουν την εκπαίδευσή τους από τη Δευτέρα στο χειρισμό των τουφεκίων G3, των οπλοπολυβόλων MG3 και των τουφεκίων G36 όπως επίσης και στα αντιαρματικά όπλα που τους έδωσε ο γερμανικός στρατός.

Η εκπαίδευση αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Νοεμβρίου, διευκρινίζει το Der Spiegel, και προσθέτει ότι τα πρώτα όπλα έφθασαν την Πέμπτη στο Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν, ταυτόχρονα με πέντε εκπαιδευτές και ένα νοσοκόμο.

Συνολικά σχεδόν 10.000 Κούρδοι μαχητές θα εξοπλιστούν με γερμανικά όπλα, μια διαδικασία που θα στοιχίσει 70 εκατ. ευρώ, συνεχίζει το Spiegel.

Στα τέλη Αυγούστου, η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα προμήθευε όπλα τους Πεσμεργκά, τους Κούρδους μαχητές, προκειμένου να μπορέσουν να αμυνθούν έναντι των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Για την εκπαίδευση στο χειρισμό αυτών των εξοπλισμών, το Βερολίνο θα στείλει συνολικά περίπου 40 στρατιώτες στο Ιράκ, ενώ περίπου 30 Κούρδοι θα μεταβούν στη Γερμανία.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ