2014-09-29 13:24:50
Φωτογραφία για Έμειναν με... 7 ευρώ τα Σχολεία στον Δήμο Τοπείρου – Πήγαν να τους κόψουν μέχρι και το ρεύμα!
-“Ο Δήμος μας χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά” λέει ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης -Ζητήθηκε να μπουν ορκωτοί λογιστές για να ελέγξουν την οικονομική διαχείριση των τελευταίων ετών

Μόλις... 7 ευρώ υπάρχουν διαθέσιμα στα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Τοπείρου, χρήματα με τα οποία πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των δημοτικών, των νηπιαγωγείων και των γυμνασίων της περιοχής!

Ήδη με απόφαση του νέου Δημάρχου κ. Θωμά Μίχογλου ζητήθηκε η παρέμβαση ορκωτών λογιστών ώστε να γίνει πλήρη διαχειριστικός έλεγχος στις Σχολικές Επιτροπές από το 2011 μέχρι και σήμερα, ενώ κυριολεκτικά στο παρά ένα αποφεύχθηκε η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε σχολική μονάδα του Δήμου Τοπείρου, λόγω συσσωρευμένων οφειλών.

Βρήκε 2 ευρώ και κάτι cents!

“Την Τετάρτη έγινε η επίσημη παραλαβή παράδοση της Σχολικής Επιτροπής από την προηγούμενη διοίκηση σε εμένα
. Εγώ για τα 20 δημοτικά και νηπιαγωγεία που έχω στην ευθύνη μου βρήκα διαθέσιμα στο ταμείο 2 ευρώ και κάτι σεντς ενώ στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή για τα τρια γυμνάσια του Δήμου υπήρχαν 5 ευρώ” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, σχολιάζοντας πως “η κατάσταση είναι τραγική! Με απόφαση του Δημάρχου θα μπουν ορκωτοί λογιστές και θα δούμε τι έγινε από το 2011 μέχρι και σήμερα. Όταν πέρασαν στη δικαιοδοσία του Δήμου όλες αυτές οι επιτροπές υπήρχαν διαθέσιμα στα ταμεία αρκετές χιλιάδες ευρώ και θέλουμε να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί. Κάνοντας έναν γρήγορο έλεγχο εγώ προσωπικά διαπίστωσα ότι από τον Φεβρουάριο του 2014 μέχρι και τον Αύγουστο οι δαπάνες ανέρχονται σε 104.000 ευρώ μόνο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Δεν ξέρουμε ακόμη τι αφορούν επ' ακριβώς”.

Όπως τονίζεται τα χρήματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ταμεία των δύο Σχολικών Επιτροπών δεν επαρκούν ούτε... για μια χούφτα ξύλα, ενώ πλέον αναζητείται λύση ώστε να μην μείνουν χωρίς θέρμανση στα σχολεία της περιοχής. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό υπάρχουν συσσωρευμένες οφειλές του Δήμου προς τη ΔΕΗ, που ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ με αποτέλεσμα πριν από μερικές ημέρες παραλίγο να μείνει χωρίς ρεύμα!

“Τα ποσά είναι εξωφρενικά. Δεν υπάρχει άνθρωπος που μιλάει ελληνικά και δεν του χρωστάμε χρήματα” επισημαίνει ο κ. Λουκμακιάς, εξηγώντας πως “εγώ παρέλαβα με κάθε νόμιμη επιφύλαξη. Προσπαθούμε να βρούμε λύση ώστε να μην μείνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο. Δεν θα μείνει κανένα σχολείο απροστάτευτο. Θα μεσολαβεί η δημοτική αρχή, ώστε τα παιδιά να μην μείνουν ούτε ώρα κυρίως από πετρέλαιο”.

Ταυτόχρονα ο ίδιος ζητά πίστωση χρόνου από πλευράς των Δημοτών, ώστε να μπορέσει η νέα Δημοτική Αρχή να βάλει μια τάξη στα οικονομικά του Δήμου, ενώ τονίζει πως όπου εντοπίζονται προβλήματα θα ζητείται η παρέμβαση είτε του ΣΔΟΕ είτε ορκωτών λογιστών. “Ξέρουν όλοι πολύ καλά ότι παραλάβαμε ένα χάος. Εμείς δεν κατηγορούμε κάποιον, όλον αυτό τον γρίφο θα τον λύσουν οι ορκωτοί λογιστές όταν ολοκληρώσουν τον έλεγχό τους”.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ