2014-09-30 13:06:13
Φωτογραφία για Δήμος Σουλίου: Χωρίς σταθερό αλλά και κινητό τηλέφωνο οι κάτοικοι - Επιστολή στον Πρωθυπουργό απο τη Δήμαρχο
Σοβαρότατα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στο Δήμο Σουλίου, με τις τηλεπικοινωνίες Οι βλάβες, τόσο στα σταθερά όσο και στα κινητά τηλέφωνα ,είναι συνεχείς με αποτέλεσμα οι ηλικωμένοι που κατοικούν στα χωριά να μένουν χωρίς επικοινωνία

Αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης ,η Δήμαρχος Σουλίου Μπραϊμη - Μπότση Σταυρούλα απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό ,η οποία και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Σε αυτή περιγράφεται η προβληματική κατάσταση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών , ενώ τονίζεται χαρακτηριστικά πως "Μοναδική διέξοδος και μέσο επικοινωνίας αποτελεί η χρήση τηλεφώνου.Οι κάτοικοι όμως βρίσκονται σε απόγνωση και αισθάνονται εγκατάλειψη" Η Δήμαρχος ζητά "την κάθε δυνατότητα παρέμβασης ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του δικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της περιοχής του ιστορικού Σουλίου."

Ακολουθεί η επιστολή


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή προκειμένου να σας ενημερώσουμε για ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ιστορικού Σουλίου και οφείλεται στις βλάβες στο τηλεφωνικό δίκτυο της περιοχής τους .

Η Δημοτική Ενότητα Σουλίου απαρτίζεται από πέντε Τοπικές Κοινότητες και βρίσκεται σε ορεινή περιοχή . Δυστυχώς, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται πολυήμερες βλάβες σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι τηλεφωνικές γραμμές δεν λειτουργούν. Ανάλογο πρόβλημα με τη σταθερή τηλεφωνία παρουσιάζεται και με την κινητή τηλεφωνία , η οποία θα μπορούσε επικουρικά να συμβάλει στην επικοινωνία των κατοίκων.Οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι του Σουλίου στην πλειοψηφία τους είναι υπερήλικες με αυξημένες ανάγκες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Μοναδική διέξοδος και μέσο επικοινωνίας αποτελεί η χρήση τηλεφώνου. Βρίσκονται όμως σε απόγνωση και αισθάνονται εγκατάλειψη.

Οι υπηρεσίες που εδρεύουν στη Δ.Ε Σουλίου (Διοικητικές Υπηρεσίες Δήμου, ΚΕΠ, Βοήθεια στο σπίτι ,Αγροτικό Ιατρείο), δυσλειτουργούν και δυσχεραίνεται η εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Επιπλέον ,λόγω της ιστορικότητας της περιοχής , η επισκεψιμότητα είναι μεγάλη και το πρόβλημα της έλλειψης επικοινωνίας εντείνεται, δεδομένου ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είναι απομονωμένοι ,χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν ακόμη και για άμεσες ή έκτακτες ανάγκες.

Στις επανειλημμένες οχλήσεις μας και διαμαρτυρίες των κατοίκων -φορέων του Σουλίου στον αρμόδιο φορέα του ΟΤΕ απαντά ότι γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα και θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για ποιοτικές υπηρεσίες. Η κατάσταση όμως επιδεινώνεται και καθημερινά ο Δήμος μας γίνεται αποδέκτης καταγγελιών για διακοπή τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Για την επίλυση του θέματος απαιτείται η άμεση αποκατάσταση των βλαβών και κυρίως εργασίες εκσυγχρονισμού του τηλεφωνικού δικτύου , γι΄αυτό και απευθυνθήκαμε εκ νέου με σχετική επιστολή στον ΟΤΕ Α.Ε.

Αναγνωρίζοντας την ευαισθησίας σας σε ανάλογα θέματα ,σας παρακαλούμε θερμά όπως εξετάσετε κάθε δυνατότητα παρέμβασης ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του δικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας της περιοχής του ιστορικού Σουλίου.

Με τιμή 

Η Δήμαρχος Σουλίου

Μπραϊμη –Μπότση Σταυρούλα
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ