2014-10-01 20:31:13
Φωτογραφία για Κυβέρνηση: Ψήφος εμπιστοσύνης στις 6 Οκτωβρίου
Ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, με την έναρξη των εργασιών της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου θα ζητήσει η κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε επισήμως το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε για δύο θεσμικές κινήσεις πολιτικής σταθερότητας. «Οι δυνάμεις της δημαγωγίας και της μιζέριας δεν θα καθηλώσουν τον τόπο» τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «η πατρίδα θα προχωρήσει γιατί υπάρχει σχέδιο που θα την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα».

Σύμφωνα με την γραπτή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, η οποία δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη συνάντηση του κ.Σαμαρά με τον κ.Βενιζέλο, κωδικοποιούνται στα εξής:

«1. Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και την συνταγματική πρακτική ένα μήνα πριν την λήξη της θητείας του απερχομένου Προέδρου, δηλαδή τον Φεβρουάριο του 2015 και

2. Μετά την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής η κυβέρνηση θα ζητήσει αμέσως την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής προς αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος».

ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64072429
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ