2014-10-01 23:57:49
Φωτογραφία για ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΜΥΝΑ - ΑΣΤΟΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΣΕΦ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ... ΜΑΛΜΕ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-0 *VIDEOS*
Δύο τραγικά λάθη στην άμυνα, ένα του διαιτητή που δεν καταλόγισε πέναλτι στον Μανιάτη και η δική του αδυναμία να σκοράρει, κόστισαν στον Ολυμπιακό την ήττα με 2-0 από την Μάλμε στη Σουηδία.

Ο Ρόζενμπεργκ «τιμώρησε» τα... φθηνά λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού δίνοντας τη νίκη στη Μάλμε για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι, έφτιαξαν και έχασαν πολλές ευκαιρίες, ενώ διαμαρτύρονται δίκαια για το πέναλτι που δεν τους δόθηκε και ενώ το σκορ ήταν 1-0 σε ανατροπή του Μανιάτη.

Τραγική ασυνεννοησία στο πρώτο γκολ από Μποτία και Ρομπέρτο. Παιδική αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού και στο δεύτερο γκολ των Σουηδών.

Στο άλλο ματς του α' ομίλου, η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Γιουβέντους κι έτσι όλες οι ομάδες έχουν από τρεις βαθμούς στο ξεκίνημα Στα καθαρά αγωνιστικά...

Η φράση «σεβασμός στον αντίπαλο» χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές από τον Μίτσελ παραμονή της αναμέτρησης και όχι μόνο ως... πληρωμένη απάντηση στα λεγόμενα του Χαρέιντε. Ο Ισπανός τεχνκός διαμόρφωσε το πλάνο του πάνω στους Σουηδούς κι ας χρειάστηκε να «θυσιάσει» τον Τσόρι.


Η τακτική του έμοιαζε να αποδίδει, με τους ερυθρόλευκους να αμύνονται επαρκώς, και παράλληλα να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση. Κυριάρχησαν, είχαν την κατοχή, έγιναν απειλητικοί, χωρίς όμως να μετουσιώσουν τις καλές τους στιγμές σε ένα γκολ.

Αρκούσε μια τραγική ασυνεννοησία των Μποτία και Ρομπέρτο για να βρεθεί πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός, σε ένα ματς που είχε υπό τον έλεγχό του ως εκείνο το σημείο. Το «διώχνω δεν διώχνω» του ενός, και το «βγαίνω δεν βγαίνω» του άλλου, έφτανε στον Ρόζενμπεργκ που καιροφυλακτούσε για να δώσει το προβάδισμα στους Σουηδούς. Τελικά, οι παίκτες του Μίτσελ σεβάστηκαν περισσότερο απ' ό,τι έπρεπε τους γηπεδούχους και το πλήρωσαν...

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν μουδιασμένα στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας ν’ ανασυνταχθούν και να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο ο διαιτητής τους αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Μανιάτη και το χειρότερο είναι ότι κατάφερε να εκνευρίσει τους παίκτες του Ολυμπιακού που έχασαν την όποια ψυχραιμία τους.

Η έλλειψη καθαρού μυαλού και τα αβίαστα λάθη, δεν επέτρεψαν στον ίδιο να ψάξει με ορθολογικό τρόπο την ισοφάριση. Επέτρεψε όμως στη Μάλμε να διεκδικήσει και ένα δεύτερο τέρμα, πέφτοντας όμως πάνω στον Ρομπέρτο που έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τους ερυθρόλευκους στο παιχνίδι.

Όμως η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Μήτρογλου, έμοιαζε με την τελευταία... απέλπιδα προσπάθειά τους για κάτι καλό στην έδρα των Σουηδών. Μια νέα κακή αντίδραση στην άμυνά του Ολυμπιακού, δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη από τον Ρόζενμπεργκ που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μάλμε (Άγκε Χαρέιντε): Όλσεν, Τίνερχολμ, Ελάντερ, Ρικαρντίνιο, Γιόχανσον, Χάλστι, Έρικσον (75’ Τσιμπίτσκι), Αντού, Φόρσμπεργκ (90+2’ Ρακίμπ), Ρόζενμπεργκ, Τέλιν.

Στον πάγκο: Αζίνοβιτς, Χάμαρ, Κονατέ, Κρόον, Μεχμέτι.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουΐ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά (57’ Τσόρι), Κασάμι (69’ Ντουρμάζ), Αφελάι (79’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Ντουρμάζ, Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης, Γιαννούλης.

Δείτε τα γκολ των Σουηδών:
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ