2014-10-02 14:46:39
Φωτογραφία για Απόστολος Κατσιφάρας: Να στηριχθούν έμπρακτα τα Φωτοβολταϊκά Εργοστάσια της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών
Την έμπρακτη στήριξη της συνέχισης λειτουργίας των Ελληνικών Φωτοβολταϊκών Εργοστασίων της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια και τον Υφυπουργό Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, «δυστυχώς, η οικονομική κρίση, η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, η συνεχιζόμενη ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, και οι συνεχείς αλλαγές πολιτικής της χώρας σε σχέση με την αγορά των φωτοβολταϊκών, έχουν ανατρέψει πλήρως τους όρους και έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα δυσχερή πραγματικότητα για τα εργοστάσια αυτά».

Και συμπληρώνει ο κ. Κατσιφάρας πως από τη στιγμή που ο στόχος για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ενώ ξεκινά και η νέα προγραμματική περίοδος, τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για τη στήριξη αυτών των εργοστασίων και των θέσεων εργασίας.


Αναλυτικά η επιστολή του Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, μια από τις μεγαλύτερες οργανωμένες περιοχές βιομηχανικής δραστηριότητας της χώρας μας, είναι εγκατεστημένες μερικές από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής φωτοβολταϊκού (Φ/Β) εξοπλισμού, οι οποίες τα τελευταία χρόνια μαραζώνουν και υπολειτουργούν.

Πρόκειται για ελληνικές παραγωγικές μονάδες υψηλής εξειδίκευσης, για τις οποίες η χώρα μας έχει επενδύσει πόρους και οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν σημαντικούς πόλους προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων και δημιουργίας σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας.

Δυστυχώς, η οικονομική κρίση, η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, η συνεχιζόμενη ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, και οι συνεχείς αλλαγές πολιτικής της χώρας σε σχέση με την αγορά των Φ/Β, έχουν ανατρέψει πλήρως τους όρους και έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα δυσχερή πραγματικότητα για τα εργοστάσια αυτά.

Κύριε Υπουργέ,

Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, που η κάθε αναπτυξιακή αχτίδα και η παραμικρή θέση εργασίας, είναι παραπάνω από απαραίτητες για τη χώρα μας, και ιδίως για την περιοχή μας, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης.

Σήμερα, που βρισκόμαστε στην χαραυγή των Πανευρωπαϊκών Δικτύων Ενέργειας και που ο στόχος για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη.

Τώρα, που ξεκινά η νέα προγραμματική περίοδος και το νέο πλαίσιο στήριξης της ανάπτυξης για την Ελλάδα.

Σας ζητάμε να στηρίξτε έμπρακτα τη λειτουργία των Ελληνικών Φωτοβολταϊκών Εργοστασίων της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών που αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους τομείς βιομηχανικής δραστηριότητας, με υψηλή εξειδίκευση και εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Η πρόσφατη απελευθέρωση στα ενεργειακά δίκτυα της χώρας μας χωρητικότητας 200 MW για νέες συνδέσεις και 300 MW για Στρατηγικές Επενδύσεις, αν συνοδευτεί από την υποστήριξη ενισχυόμενων Προγραμμάτων από το νέο ΕΣΠΑ, μπορούν να ανατάξουν την φθίνουσα πορεία του κλάδου των Φωτοβολταϊκών, με πολλαπλά οφέλη για τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας μας και για το περιβάλλον μας, αλλά και για την κοινωνία μέσω της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Με τιμή,

Απόστολος Κατσιφάρας».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ