2014-10-02 16:40:00
Φωτογραφία για Το ναυάγιο του Sea Diamond ρυπαίνει ακόμη τη Σαντορίνη...
Επτά χρόνια και έξι μήνες μετά το ναυάγιο του Sea Diamond στη Σαντορίνη και δυστυχώς ακόμη η πολιτεία συνεχίζει να μην εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία περί ανέλκυσης ναυαγίων, αλλά και να κωφεύει προκλητικά στο αίτημα του Θηραϊκού λαού για την άμεση απομάκρυνση του τοξικού ναυαγίου από τα νερά της καλντέρας.

Εδώ και πολλούς μήνες, απεγνωσμένα επιδιώκουμε, μέσω του Δημάρχου Θήρας, συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, αλλά ποτέ αυτή δεν κατέστει δυνατή. Ωστόσο με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Υπουργός θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, σε συνέδριο στη Σαντορίνη με θέμα τη «Βιώσιμη θαλάσσια οικονομία στις νησιωτικές περιοχές».

Αν και, δυστυχώς, σε ολόκληρο το πρόγραμμα του συνεδρίου πουθενά δεν γίνεται αναφορά στο ναυάγιο του Sea Diamond, λες και κανένας δεν θέλει να παραδεχτεί το πρόβλημα της Σαντορίνης, περιμένουμε από τον κύριο υπουργό να τοποθετηθεί επί του σημαντικότατου αυτού ζητήματος, που απειλεί εδώ και χρόνια τη Σαντορίνη και τις γύρω περιοχές.


Παρά τις συνεχόμενες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος της πλοιοκτήτριας και των υπαλλήλων της, παρά την πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Πειραιώς, ότι για τη βύθιση του Sea Diamond δεν ευθύνεται η χαρτογράφηση της περιοχής αλλά η αμέλεια του πλοιάρχου, παρά την απόφαση του δικαστηρίου για την ύπαρξη εξακολουθητικής θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή γύρω από το ναυάγιο του Sea Diamond, ουδείς από την πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία ενδιαφέρεται να κάνει κάτι προς την εξεύρεση μόνιμης λύσης. Η προκλητική αδιαφορία συνεχίζεται και ο χρόνος κυλάει εις βάρος μας μέσω της καθημερινής διάβρωσης του ναυαγίου και της θαλάσσιας ρύπανσης.

Στην τελευταία συνέντευξή του, σχετικά με το Sea Diamond, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε σε δημοσιογράφο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: "το ναυάγιο είναι σε τέτοιο βάθος που δεν εμποδίζει σε τίποτα, ενώ υπάρχει διαρκής παρακολούθηση για θέματα ρύπανσης και ήδη έχει πληρωθεί ένα τεράστιο ποσό για τον καθαρισμό της περιοχής." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ