2014-10-03 07:39:06
Φωτογραφία για Μέθυσαν στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας;
Λίγα 24ωρα πριν την συνεδρίαση της Ιεραρχίας, την κορυφαία στιγμή για την Εκκλησία κάθε χρόνο, ο επίσημος ραδιοφωνικός σταθμός της ιεράς συνόδου φαίνεται να βαδίζει και να παραμιλά! Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι αφιέρωσαν όλο το πρόγραμμα επί τουλάχιστον μια εβδομάδα στο κρασί.

Είναι δυνατόν; Κανείς δεν ελέγχει επιτέλους τις επιλογές της διεύθυνσης στην υποτιθέμενη "άλλη φωνή στα FM"; Αντί να οργανωθούν εκπομπές για τα σοβαρά θέματα που θα συζητήσει η Ιεραρχία, ολόκληρη τη μέρα ακούγονται εκπομπές με τα εξής θέματα:

«Εγκατάσταση αμπελώνα και ετήσια λίπανση»,

«Σπιτικό κρασί και διαμόρφωση οικιακής κάβας»,

«Οι τεχνικές και τα αποθηκευτικά μέσα κατά την παραγωγή του κρασιού στα Αρχαία, Ελληνιστικά και Ρωμαϊκά χρόνια»,

«Κρασί και μαγειρική»,

«Το κρασί στη μυθολογία»,

«Παλαίωση και ωρίμανση του κρασιού σε βαρέλια» κλπ (τα στοιχεία βρίσκονται στην ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού).


Είναι να απορεί κανείς με αυτές τις επιλογές και τον σκοπό τους. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με την Εκκλησία; Και για ποιο λόγο οι πιστοί πρέπει να μάθουν πως ωριμάζει το κρασί στα βαρέλια; Σε πότες αναφέρονται;Θαμώνες καπηλειών είναι οι θρησκευόμενοι ακροατές; Ήμαρτον! Και μάλιστα για όλη την ημέρα επί μια εβδομάδα.

Αυτό φυσικά δεν είναι το μοναδικό ευτράπελο τα τελευταία χρόνια στον 89,5. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το αφιέρωμα επί ένα μήνα (ναι! ένα μήνα) στα... ποτάμια και τις θάλασσες! Όλα αυτά προκαλούν θυμηδία και θυμίζουν το γνωστό τραγούδι "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα...". Μήπως εν όψει Ιεραρχίας είναι μια καλή ευκαιρία αλλαγών στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας; Γιατί το πράγμα φαίνεται ότι έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ