2014-10-10 13:40:48
Φωτογραφία για Πάτρα: Έτοιμα δωμάτια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για τη νοσηλεία πιθανού κρούσματος Έμπολα
Πέπλο φόβου έχει εξαπλωθεί πάνω από την Ευρώπη μετά και την εκδήλωση των κρουσμάτων Εμπολα επί ευρωπαϊκού εδάφους και συγκεκριμένα σε Ισπανία και Σκόπια αλλά και στην Τουρκία.

Η Κομισιόν εμφανίζεται καθησυχαστική και αποφάσισε την Τετάρτη να ενισχύσει την εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτών και του ιατρικού προσωπικού, με αντικείμενο τον ταχύτερο εντοπισμό της εισόδου ασθενούντων προσώπων στο ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο αναθεώρησης των διαδικασιών εισαγωγής στα νοσοκομεία και των κριτηρίων που επιτρέπουν τον εντοπισμό των κρουσμάτων ιού.

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος στην Ελλάδα λόγω έλλειψης προσωπικού και μέσων

Την ίδια ώρα, καθηγητής, ο ειδικός λοιμωξιολόγος στο εντεταλμένο νοσοκομείο των Βρυξελλών Νέιθαν Κλάμεκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι σε χώρες που πλήττονται από τη λιτότητα και συνεπώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να αποκλεισθούν σφάλματα... «Αν και είναι βέβαιο ότι ασθενείς (του Εμπολα) θα φθάσουν στην Ευρώπη, δεν θα υπάρξει επέκταση, διότι οι διαγνωστικές μας ικανότητες, οι δυνατότητες απομόνωσης και ιατρικής φροντίδας των ασθενών είναι αρκετά μεγάλες για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης», προσθέτει.


Σε επαγρύπνηση οι υγειονομικές υπηρεσίες και στην Πάτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες σε επαγρύπνηση βρίσκονται και οι υγειονομικές αρχές στην Πάτρα. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ήδη έχουν ετοιμαστεί δωμάτια, ειδικά εξοπλισμένα για νοσηλεία ενός τέτοιου περιστατικού.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ