2014-10-11 08:11:07
Φωτογραφία για Ενισχύεται το ΠΕΔΥ στον Πύργο με 8 γιατρούς - Έρχονται γιατροί στα Πολυϊατρεία!
Ανέλπιστα θετικές, αν και με πολύμηνη καθυστέρηση, προβλέπονται οι εξελίξεις για την λειτουργία των «γυμνών» από ιατρικές ειδικότητες μέχρι σήμερα Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στον Πύργο, καθώς από τα μέσα Νοέμβρη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση τους με ικανό αριθμό ιατρών. Και όχι μόνον αυτό.

Η επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου είναι πιο κοντά από ποτέ ενώ στο σχεδιασμό έχει μπει για πρώτη ίσως φορά και η λειτουργία Οδοντιατρείου στο ΠΕΔΥ. Σύμφωνα με τον διευθυντή της Νομαρχιακής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στον Πύργο κ. Βασίλη Στασινόπουλο, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην προκήρυξη για την πρόσληψη επικουρικών ιατρών λήγει στις 14 Οκτώβρη και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των οχτώ θέσεων που έχουν ζητηθεί. «Μπορεί η μονάδα να υπολειτουργεί καθώς αυτή τη στιγμή διαθέτει μόλις έξι γιατρούς από τους οποίους μόνον οι τρείς (δυο Πνευμονολόγοι και ένας Ουρολόγος) προσφέρουν θεραπευτικό έργο στους ασφαλισμένους, η προσπάθεια όμως που καταβάλουμε όλοι είναι μεγάλη και πραγματικά καταφέρνουμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά
. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα τα Πολυϊατρεία θα στελεχωθούν καθώς οι πληροφορίες μας λένε, ότι ήδη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων από τρείς (3) Γενικούς Ιατρούς, δυο (2) Παιδιάτρους, έναν (1) Καρδιολόγο και δυο (2) Μικροβιολόγους».

Μάλιστα, η πρόσληψη δυο επικουρικών Μικροβιολόγων, δημιουργεί σοβαρές ελπίδες για την επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου που παραμένει για χρόνια κλειστό καθώς όπως σημείωσε ο κ. Στασινόπουλος, με την έλευση τους και με την απαιτούμενη στήριξη από το Υπουργείο Υγείας θα μπορέσουν να αρχίσουν και πάλι τις εργαστηριακές εξετάσεις που τόσο ανάγκη έχουν οι ασφαλισμένοι. «Επανειλημμένως έχουμε στείλει επιστολές ζητώντας την επαναλειτουργία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη του κόσμου να έχει πρόσβαση σε δωρεάν εξετάσεις. Με την πρόσληψη των Μικροβιολόγων, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε πολύ σύντομα. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε και τη λειτουργία Οδοντιατρείου μέσω της αποστολής στα Πολυϊατρεία του Πύργου, οδοντιατρικού εξοπλισμού έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και ο Οδοντίατρος που υπηρετεί ήδη στη Μονάδα». Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ήδη έχει γίνει καταγραφή των ελλείψεων σε εξοπλισμό των Πολυϊατρείων του ΠΕΔΥ στον Πύργο και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να παραληφθεί ικανός αριθμός ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα καλύπτει το σύνολο των γιατρών, συμπεριλαμβανομένου και των οχτώ επικουρικών που σύντομα θα ενισχύσουν τη μονάδα.

Κική Κολοβέρου

Πηγή: εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σαν σήμερα, 11 Οκτωβρίου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ