2014-10-11 17:47:07
Φωτογραφία για Τρία αναπάντητα ερωτήματα για το δυστύχημα με τους οπλίτες στο Βόλο
Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να αφήσουμε κατά μέρος τις άθλιες διαρροές των Επιτελείων και του ΥΠΕΘΑ που έφτασαν στο χείριστο επίπεδο απανθρωπιάς προκειμένου να συγκαλύψουν τις... τεράστιες ευθύνες τους για το φονικό στο Βόλο, θέτοντας ζήτημα ανθρώπινου λάθους.

Μάλιστα έκαναν λόγο για μοιραίο 13ο βλήμα όλμου που μπήκε στο όπλο ενώ δεν είχε εκτοξευτεί το προηγούμενο, λόγω του στρες της άσκησης με τα διαδοχικά πυρά.

Εμείς ΑΓΕΣ Αντιστράτηγε Μανωλά θέλουμε να σας θέσουμε τρία απλά ερωτήματα, γνωρίζοντας ότι οι υπηρεσία αναζητούν απαντήσεις:

1. Τι ειδικότητα είχε ο άτυχος 19χρονος Φώτης Ανδρικόπουλος; Ήταν ολμιστής; Αν όχι, είχε περάσει ειδική εκπαίδευση για την χρήση αυτού του φονικού όπλου, όπως κατέληξε για τον ίδιο και τους συναδέλφους του;

2. Ο Φώτης Ανδρικόπουλος είχε αιτηθεί επανειλημμένα αδείας και δεν του χορηγούνταν;

Σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων Πεζοναυτών αλλά και πολιτών, ο Φώτης που σε 15 μέρες απολύονταν, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις ζήτησε άδεια και του την αρνήθηκαν.


Όταν επέστρεψε από την απόσπαση του στα ΚΑΑΥ στο Μαλάκι, έξω από το Βόλο, του είπαν όχι και τον έστειλαν στην άσκηση Απόβασης, αλλά και μετά το πέρας αυτής, όταν αιτήθηκε ξανά, του την αρνήθηκαν για να συμμετάσχει στη φονική άσκηση στο Πεδίο Βολής στις Γλαφυρές Βόλου.

3. Οι Πεζοναύτες συνάδελφοι των δολοφονημένων Γ.Ορφανίδη ΕΠΟΠ Λοχία 33 ετών, Αν.Μεζάλα ΕΠΟΠ Λοχία 34 ετών και Φώτη Ανδρικόπουλο Δεκανέα 19 ετών, αναφέρονται σε άσχημη συντήρηση των όπλων.

Μάλιστα, λίγο πριν αρχίσει η άσκηση οι στρατιώτες είχαν ενημερώσει τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι τα όπλα είναι «πολύ βρώμικα, γεμάτα πυρίτιδα».

Οι ενστάσεις τους δεν ελήφθησαν υπόψη. Η άσκηση έγινε κανονικά για χάρη του Αξιόμαχου, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα!

Ο ΑΓΕΣ Μανωλάς, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος αισθάνονται την αναγκαιότητα να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα;

Έχουν το δικαίωμα να αρνούνται ξεκάθαρες απαντήσεις στις οικογένειες που ο Στρατός βούλιαξε στο πένθος; 

Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ